Ga jij binnenkort naar het buitenland voor een vakantie? Dan is het handig om te kijken naar de manieren hoe je kunt betalen in het buitenland. In het buitenland betalen veel mensen vaak met hun creditcard. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste wordt een creditcard vrijwel overal geaccepteerd. Ten tweede ben je verzekerd voor de aankopen die je doet.. 

Tip 1, vraag een kredietkaart aan

Als je in het buitenland er zeker van wilt zijn dat je geld kunt pinnen, dan is het handig om een gratis kredietkaart aan te vragen. Met een kredietkaart kun je namelijk in alle landen pinnen. Hierdoor zal je niet zonder geld op vakantie komen te zitten. Veel mensen die vaak op vakantie gaan, kiezen ervoor om een kredietkaart aan te vragen. Tijdens een vakantie in het buitenland kan het namelijk erg handig zijn om een kredietkaart te hebben.

Tip 2, auto huren? Dat kan enkel met een creditcard

Als je een auto wilt huren op je vakantiebestemming, dan heb je alleen de mogelijkheid om via je creditcard een auto te huren. De borg van de de auto wordt afgetrokken van de creditcard. Als de auto heelhuids terugkomt, dan wordt er niks van je creditcard afgeschreven. Ook bij het huren van fietsen of brommers zal je een creditcard moeten kunnen laten zien. Een creditcard komt dus erg goed van pas tijdens je vakantie in het buitenland

Tip 3, vraag een creditcard aan voor je vakantie

Heb je nog geen creditcard? Dan is het handig om een langere tijd voordat je op vakantie gaat een creditcard aan te vragen. Daardoor weet je zeker dat de creditcard op tijd in huis is.. Hierdoor kun je op vakantie gebruik maken van je creditcard. Als je met een creditcard op vakantie gaat, dan is het wel handig om een daglimiet er op te zetten. Het kan namelijk zomaar voorkomen dat je teveel geld op één dag uitgeeft. Aangezien je pas aan het einde van de maand de gemaakte kosten hoeft te betalen, zorgt dat nogal snel voor problemen.

Pas altijd op voor oplichters

Als je op vakantie gaat is het belangrijk dat je scherp blijft. Op veel toeristische plekken worden er namelijk regelmatig mensen opgelicht. Ook tijdens het pinnen is het van belang dat je kijkt naar hoeveel je moet afrekenen. Mensen uit Nederland kijken vaak niet naar het bedrag dat op de pinautomaat staat. Op de toeristische plekken weten ze dit erg goed en daarom kunnen ze er makkelijk gebruik van maken. Tijdens je vakantie is het dus goed om op te letten hoeveel je uitgeeft. 

Geld pinnen? Dat is mogelijk! 

Als je in het buitenland met contant geld wilt betalen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk! In het buitenland betaal je wel een aantal euro extra voor het pinnen van geld. Deze kosten zijn niet schrikwekkend hoog. Doordat je met contant geld betaalt, zal je niet snel worden opgelicht. Het risico dat je wel loopt, is dat je met nep geld wordt terugbetaald. Hoe groot die kans precies is, hangt erg af van de locatie. 

Over de auteur

Pas toen ik ging studeren werd ik gegrepen door het reisvirus. Zo heb ik een half jaar gewoond in Lissabon en maak ik sindsdien elk jaar wel 3 of 4 reizen. Favoriete land: Portugal!

Over Sanne en Reizigersblog

Bekijk ook: