Zoals waar we het wel vaker over gehad hebben, er zijn verschillende type reizigers. De ene zoekt naar historische bestemming en de ander zoekt voor zon, zee en strand voor de zomer. Maar wanneer je aan het laatste moment een bestemming moet zoeken kan dit stressend zijn. Hoe reis je naar een bestemming aan zee zonder dat je de Atlantische Oceaan over moet steken? Dan is er geen betere optie dan Kroatië.

Kroatië is gelegen aan de Adriatische Zee, dat onderdeel is van de Middellandse Zee. Hierdoor is het strand heel verschillend met bijvoorbeeld de Spaanse stranden. Houdt er rekening mee dat de stranden vaak uit stenen of grind bestaan waardoor het handig is om waterschoenen mee te nemen.

Wat verder een verschil is met de Spaanse stranden, is de helderheid van het water. Het kustwater in Kroatië is er kristalblauw en helder. Je kunt de vissen gemakkelijk zien zwemmen en er zijn vele verschillende vissoorten aan de Kroatische kust. Ook zal je merken dat er een verschil in sfeer is door haar duizenden eilanden en 6000 kilometer lange stranden. Aan de Kroatische kust kom je een aantal zeer unieke stranden tegen. Wij hebben er X voor je geselecteerd:

Het eiland Banje

Het eiland Banje is zonder twijfel het meest populaire eiland van Dubrovnik. Het is ook het populairste strand van heel Kroatië door haar prachtige uitzichten vanaf de kust, ook door haar ligging dat dichtbij het eiland Lokrum is. Dit is een populair eiland onder de toeristen. Hier kun je alle soorten watersporten uitoefenen of een drankje drinken in een van de barretjes. Wanneer de avond valt, de gezellige nachtelijke sfeer niet te vergeten.

Zlatni Rat

Het strand Zlatni Rat (op het eiland Brat, ook wel de Gouden Hoorn genoemd) De naam heeft zij te danken aan haar vorm, die namelijk lang en smal is. Dit strand is één van de meest beroemde ansichtkaarten van Kroatië. Het is uitgegroeid tot een paradijs voor surfers, want er is hier altijd wind aanwezig. Je kunt hier zowel windsurfen als duiken. Er ontbreekt hier niks aan diversiteit.

Prioizd

Proizd is een klein eiland samen met het eiland Korcula. Om hier te komen moet je met de boot, dit duurt zo een halfuur waarna je het paradijs bereikt. Met witte stranden, turquoise helder water en een geur van zout. Hier kun je een heerlijke break nemen en in een klein restaurant genieten van een maaltijd. Een perfecte vakantie dus.

Pakleni

Het eiland Pakleni dit behoort tot een eilanden groep van zo een 20 kleine eilanden. Het eiland Hvar, dat ook wel het Ibiza van Kroatië genoemd wordt, is een paradijs, waar je met de boot kunt komen waar je kunt genieten van festiviteiten en animatie. Deze bevindt zich tegenover het eiland Pakleni en is in zo een 20 minuten met de boot te bereiken. Het eiland heeft een mediterrane omgeving.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: