De tijd is weer aangebroken dat we langzaamaan weer het moois van de wereld mogen ontdekken. Gelukkig hebben we ook goed kunnen ontdekken welke prachtige plekken Nederland kent. Zo zijn we massaal weekendjes weg gegaan in tipi’s, tiny houses en natuurlijk met onze eigen tent. Juist deze momenten zijn dierbaar en wil je graag onthouden. Hier en daar een foto met de mobiele telefoon en een fotootje op Instagram. Maar hoe leuk als je iets bijzonders kunt doen met deze foto’s? Hieronder geven we vijf creatieve tips om iets leuks met je reisfoto’s te doen. 

1. Maak een puzzel 

Het klinkt wellicht wat suf, maar je kunt het zo leuk maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld online een puzzel bestellen met de leukste reisfoto’s tijdens een vakantie met vrienden of met je geliefde. Plan vervolgens een avondje in met diegene op de foto en vul samen de ontbrekende stukjes in en haal zo herinneringen naar boven. 

2. Een fotoboek tussen je boekenkast

Je hebt vast en zeker ergens nog wel een fotoboek liggen die je ouders ooit hebben gemaakt. Trotse ouders toen je 1, 2 of 3 werd op een leuke vakantieplek. Langzaam werden de foto’s minder totdat je ongeveer 12 werd. Je trekt langzaam de wijde wereld in en dag leuke reisfoto’s. Zonde! Zet deze traditie voort en maak je eigen fotoboek. Het hoeft niet suf te zijn, want met eigen designs en gave prints kun je een boek maken die zo op je boekenplank past én binnen jouw interieur. Zo kun je deze momenten altijd weer gemakkelijk terughalen als je daar behoefte aan hebt.  

3. Slinger van polaroid foto’s 

Om een slinger van polaroid foto’s te maken kun je óf investeren in een polaroid camera óf gewoon voor het gemak kiezen en foto’s in polaroid stijl laten afdrukken. Zo kun je een selectie maken van de tofste reisfoto’s met de mooiste herinneringen en hang deze op een creatieve manier aan de muur. Zo kun je deze bijvoorbeeld ophangen in de vorm van een hart of gebruik een lichtslinger waardoor je ‘s avonds dubbel veel gezelligheid hebt. 

Polaroids van vakantiefoto’s

4. Koop een wereldbol

Geef je reisfoto’s nog meer betekenis door deze te prikken in een kurken wereldbol. Zo kun je bij alle plekken waar je bent geweest een foto vastprikken. Zo kun je de wereldbol ronddraaien en zie je op allerlei mooie plekken gave herinneringen. We begrijpen dat deze snel vol zit, dus dan kun je bijvoorbeeld ook verder gaan op een wereldkaart die je aan de muur kunt hangen. Kies hiervoor dan ook een wereldkaart met kurk, zodat je er gemakkelijk in kunt prikken. 

5. Foto op hout laten drukken

Er wordt vaak al snel gekozen om wat foto’s af te laten drukken en deze vervolgens in wat simpele fotolijstjes aan de muur te hangen. Natuurlijk hartstikke leuk, maar wil je nu eens écht uitpakken? Kies er dan voor om je reisfoto’s op hout te laten drukken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een mooi stuk hout, een foto op standaard papier, een verfkwast en een handdoek. Op internet staan er diverse opties om dit zelf thuis uit te voeren. Wil je het liever gewoon online bestellen? Dat is ook mogelijk. Het enige wat je hierbij hoeft te doen is de foto’s uploaden waarbij verschillende websites deze eenvoudig laten afdrukken op een stuk hout naar keuze. 

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: