We hadden eerlijk gezegd verwacht dat Italië, na Frankrijk en Nederland wel op de 3e plek van meest populaire vakantielanden zou staan. Maar uit onderzoek blijkt dat het pas op plek 5 terug te vinden is. Schijnbaar zijn landen als Duitsland en België populairder.

Tijd om daar verandering in te brengen is ons idee. Hoewel wij niet de illusie hebben dat we de Nederlandse vakantiegangers op andere ideeën zullen brengen. Is het wel tijd voor een rijtje met redenen waarom kamperen in Italië een ontzettend goed idee is. 

Waarom kamperen in Italië

Italië kent tientallen redenen om er naar toe te gaan. Alleen Rome is al een bezoek van een paar dagen tot een week waard. En dan hebben we het pas over Rome. Het is daarom een lastige opgave om hier een kort lijstje van te maken. Er is zoveel te doen en te zien in dit schitterende land van de liefde.

1. De stranden in Italië!

De stranden in Italië zijn prachtig. En dat is ook niet zo gek. Met een kustlijn van om en nabij de 7600 km. Genoeg plek voor prachtige stranden. Druk en rustig in allerlei vormen en kleuren. De mooiste stranden van Italië vind je wat ons betreft op Sardinië. 

2. De eilanden

Dat brengt ons gelijk bij de tweede reden waarom we iedereen aanraden om te gaan kamperen in Italië. Hoewel je met je camper of caravan niet heel makkelijk op de eilanden komt. Is het absoluut een goede reden om Italië te bezoeken. Italië heeft 3766 grote en kleine eilanden. Hoewel ze niet allemaal subtropisch en/of te bezoeken zijn. Zitten er een aantal ware pareltjes tussen. Sardinië is natuurlijk het bekendste eiland. Maar ook Elba, Capri en Filicudi zijn absoluut het bezoeken waard.

3. Lekker eten 

Italië staat bekend om zijn pizza’s en pasta’s. Maar de keuken is uitgebreider dan dat. Dat merk je snel genoeg wanneer je het land bezoekt tijdens een kampeertrip. Ook Risotto of Cnocchi zijn Italiaanse gerechten. Een goede reden om Italië te bezoeken is dan ook de Italiaanse keuken.

4. Toscane

Hoewel misschien meer plaatsen en/of steden hier een vermelding verdienen. Vinden we dat kamperen in Toscane absoluut een vermelding verdient. Type in Google “Toscane” en bekijk de afbeeldingen. De foto’s zegt meer dan 1000 woorden.

Uitzicht met de tent op de achtergrond in Toscane

De schitterende regio kenmerkt zich door kronkelige landweggetjes die door de heuvels glijden, boerderijen met uitgestrekte olijf- en wijngaarden. Het prachtige landschap is uniek en het bezoeken meer dan waard. Daarbij heeft Toscane ook nog eens een prachtige stranden met voor de kust de Toscaanse eilanden archipel.

5. De meren

Italië zit vol met prachtige meren. Je kent misschien wel de bekende meren zoals het Gardameer of Lago Maggiore. Hier betaal je echter de hoofdprijs voor een plek als je er wilt kamperen. Zeker in het hoogseizoen. Je kunt wat dat betreft misschien beter voor een camping bij het Bolsena meer kiezen. Hoewel de campings hier misschien minder luxe zijn qua extra’s. Liggen de prijzen een stuk lager, is de lokale bevolking nog oprecht blij met toeristen en betaal je voor een koffie op het terras gewoon een “normale” prijs.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: