Ben je op zoek naar een origineel idee voor een romantisch weekendje weg in de natuur in Nederland? Dat klinkt als een super leuk plan. Misschien wil je je vriend of vriendin verrassen of zijn jullie samen toe aan een wat extra quality time. Om je verder op weg te helpen, deel ik in dit artikel leuke 5 tips voor een romantisch weekendje weg in de Nederlandse natuur. 

Romantisch weekendje weg in de natuur op de Veluwe

Denk je aan de natuur in Nederland, dan is de Veluwe waarschijnlijk één van de natuurgebieden die als eerste bij je op komt. En dat is natuurlijk niet voor niets! Op de Veluwe vind je prachtige natuur zoals uitgestrekte heidevelden, dichtbegroeide bossen en enorme zandvlaktes. En het leuke is; op De Veluwe zijn veel romantische accommodaties te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tiny house Veluwe, waarin je wakker wordt onder de heldere sterrenhemel? Dat is toch super! 

Daarnaast is er op de Veluwe ontzettend veel te doen. Of je nou voor de rust en de natuur komt of liever samen actief bezig bent; hier kan het allemaal. Stap op de fiets, stippel een mooie wandelroute uit of ontdek één van de vele bezienswaardigheden zoals het pittoreske dorpjes Elburg en dierentuin Burgers Zoo. 

Romantisch weekendje weg aan de Nederlandse kust

Nog zo’n fijne plek voor een romantisch weekendje weg in de natuur is de Nederlandse kust. Hier kun je prachtige strandwandelingen maken, tussendoor lekker lunchen op een gezellig strandpaviljoen en tot slot samen genieten van een romantische zonsondergang. Dat kan natuurlijk perfect vanuit een hotel met uitzicht op zee. Lijkt dit je iets? Dan zijn de sfeervolle dorpjes van Domburg, Callantsoog en Egmond aan Zee een fijne uitvalsbasis voor een lekker weekendje weg. Ook kun je er voor kiezen om de boot te pakken naar de Waddeneilanden. Daar proef je het échte vakantiegevoel in eigen land! 

Samen genieten in een huisje aan het water in Friesland

Een ander leuk idee voor een romantisch weekendje weg in de natuur, is om een luxe vakantiehuis aan het water in Friesland te boeken. Geniet op je eigen terras met uitzicht op het water, neem samen een duik in het diepe of huur een bootje om de Friese Meren te ontdekken. Dat is toch super romantisch? Ook kun je in Friesland lekker met z’n tweetjes rondstruinen in kneuterige dorpjes zoals Hindeloopen, Dokkum, Stavoren en Bolsward.  

Romantisch weekendje weg in de natuur in Limburg

Van het hoge noorden gaan we naar het zuidelijke deel van Limburg. Deze regio kenmerkt zich met een prachtig heuvellandschap dat je uitnodigt om ontdekt te worden. Het is dan ook niet voor niets dat Zuid-Limburg ook wel het Toscane van Nederland wordt genoemd. En denk je aan Toscane, dan denk je aan romantiek! Een leuke aanrader voor een romantisch weekendje weg in de Limburgse natuur is om een mooie fietstocht te maken in het Geuldal. Onderweg kun je stoppen bij sfeervolle dorpjes om op het terras te ploffen en samen te genieten van een bourgondisch biertje of een typische Limburgse vlaai. Dat klinkt toch super?

Luxe kamperen op een boerencamping in Zeeland

Als je denkt aan een romantisch weekendje weg in de natuur, denk je misschien niet direct aan kamperen. Toch kan dit echter super romantisch zijn! In Zeeland zijn namelijk veel boerencampings beschikbaar waar je een luxe safaritent kunt huren. Deze safaritenten zijn van alle gemakken voorzien, waardoor je de luxe van thuis ervaart. En dat gewoon op een boerencamping! Wordt wakker op het weiland, help de boer met het verzorgen van de dieren of drink samen een wijntje bij het kampvuur. Dat is toch intiem genieten samen? Indien dit je aanspreekt, dan is Boerencamping Hoeve Zeeland absoluut een aanrader. 

Waar ga jij een romantisch weekendje weg boeken?

Hopelijk hebben bovenstaande tips je inspiratie gegeven om een romantisch weekendje weg in de natuur te boeken. Kies jij voor het tiny house op de Veluwe, een huisje aan het water in Friesland of ga je toch voor een hotel met uitzicht op zee? Waar je ook voor kiest; ik wens je alvast een super fijn weekend toe. Geniet ervan samen!

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: