De fantastische stad Sydney bevindt zich in de staat Zuid Wales, het is een van de grootste steden Australie. De stad kent meer dan 4 miljoen inwoners van plaatsen van overal ter wereld. Het is een open en een moderne stad.

Er zijn vele interessante plekken die zich bevinden in deze geweldige stad. Er zijn hier een aantal attracties en/of monumenten die zeker bezocht moeten worden tijdens een trip naar deze stad.

Sydney Opera House

De Opera van Sydney is de icoon van de stad. Deze moet zeker bezocht worden tijdens een bezoekje aan Sydney. Er is gezegd dat dit monument een bijdrage is geweest aan de populariteit van de stad naar een internationaal niveau. Er worden vele belangrijke shows geven in het Opera gebouw zoals, ballet en theater.

Sydney Harbour Bridge

Sydney Harbour Bridge is een belangrijke brug in Sydney en bevindt zich tegenover het Opera gebouw. Dit is de eerste grote burg dat gebouwd is in de wereld. Er is een excursie op de brug dat je op het hoogste punt van de brug brengt. Hier kun je genieten van de prachtige uitzichten. Wil je deelnemen aan deze fantastische excursie?

Barrio the Rocks

Dit is een oudste wijk van de stad en tegelijk ook een van de leukste wijkjes van de stad. In deze wijk zul je de historie van de gerestaureerde gebouwen ontdekken, je kunt genieten van de kunst gallerijen en er zijn verschillende restaurants tussen de verschillende monumenten en gebouwen.. Wanneer je van kunst en cultuur houdt is deze plek zeer geschikt.

De stranden van Sydney 

Bij deze geweldige stad zijn er ook meer dan 50 stranden te vinden in het noorden van de stad. Tussen deze gaan we de beste stranden in het zonnetje zetten. Dit zijn Bondi en Manly. Deze laatste is een rustig strand. Er zijn gebieden op de stranden waar men kan barbecueën en ook bevinden er restaurants. Er zijn hier veel jongeren te vinden, die van surfen houden. We raden je aan om een bezoek te brengen aan deze stranden met een geweldige sfeer.

China Town

De wijk China Town bevindt zich in het zuiden van de stad. Hier kun je aankopen doen in ´Paddy´s Market´ dit is een van de bekendste en grootste markten van de stad en je vindt hier verschillende aankopen wat je nodig hebt.

Paddingtown

Ook maken we een stop in Paddingtown, dit is een van de mooiste wijken van Sydney. De huizen hier zijn gebouwd in Victoriaanse stijl. Ook is het park Olimpico aan te raden om een bezoek aan te brengen. Dit is het park wij zij de Olympische Spelen gevierd hebben in 2000. En als laatste voor diegene die van dieren houden, de dieren niet te vergeten, wil je een Koala en een kangoeroe zien, dan is Taragona Zoo zonder twijfel de beste plek om naar toe te gaan.

Dit zijn een van de plekken die we aanraden om een bezoek aan te brengen. Er zijn vele dingen te doen in Sydney, leer de fantastische plekken kennen!

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: