Door de Corona pandemie is het wereldwijde reizen anders geworden. Waar het gebruikelijk was geworden om in een tussenjaar, of na je studio een paar maanden door Azië rond te reizen. Is dat nu ineens niet meer mogelijk. Letterlijk, omdat populaire landen als Vietnam, Thailand en ook Indonesië de grenzen gesloten houden. 

We zijn met zijn alle anders gaan reizen. In 2020 waren we met zijn alle in eigen land op vakantie. Dat veranderde in de loop van 2021 naar een europese vakantie. Maar ook jonge backpackers gingen anders reizen.

Sommige reizen nog steeds de wereld rond met hun backpack. Alleen bezoeken ze nu landen in Zuid- en Midden-Amerika. Waar de grenzen wel open zijn en waar je niet in quarantaine hoeft. Een andere groep is zich, onder andere ingezet door de milieuproblematiek, gaan richten op Europese landen. Backpacken in Europa heeft namelijk vele voordelen. Een van de landen die snel aan populariteit heeft gewonnen is Frankrijk. Want backpacken in Frankrijk is een fantastische ervaring.

Waarom Frankrijk zo populair is bij backpackers

De belangrijkste reden onder backpackers blijft altijd, geld. Maar naast goedkope bestemmingen zoeken backpackers avontuur, lekker eten, mooie bezienswaardigheden en een interessante cultuur om in te duiken. En Frankrijk heeft dat allemaal. Tel daar wat mooie stranden bij op en je hebt een backpackers walhalla.

1. Frankrijk is relatief goedkoop

Alles is natuurlijk relatief. Ga je het vergelijken met prijzen in Colombia of Indonesië, dan is Frankrijk duur. Maar reis je buiten het hoofdseizoen bijvoorbeeld. Dan scheelt dat al enorm in de kosten. En dat hoeft niet te betekenen dat je minder weer hebt. De beste reistijd voor Frankrijk loopt namelijk van april tot en met september. Je kunt dus prima voor en na het hoogseizoen gaan. Daarnaast kun je in Frankrijk goedkoop kamperen en kan je er goedkoop naar toe reizen. Het geld dat je alleen daar al mee bespaart, maakt weer een hoop goed. Daarnaast is het leven in Frankrijk goed betaalbaar. Scoor je een goedkope camping met een tent en kook je je eigen eten. Dan hoeft Frankrijk niet zo duur te zijn.

2. Avontuur

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij Frankrijk. Maar geloof me. Er is genoeg avontuur te vinden in Frankrijk. Wat dacht je van een ritje downhill door de Franse Alpen? Hou je niet zo van fietsen? Dan kan je altijd gaan raften op een van de onstuimige rivieren die het land rijk is. Te vermoeiend? Dan kan je gaan paragliden. Hoewel het minder vermoeiend is dan de eerste twee. Gaat je adrenalineniveau er niet minder hard van stijgen.

3. Lekker eten

Het behoeft nauwelijks uitleg. De Fransen houden nou eenmaal van lekker en veel eten. Leven als een god in Frankrijk, een bourgondiër zijn. Onze spreekwoorden zitten er vol mee. Je hoeft je als foodie of gewoon liefhebber van lekker eten niet in te houden in Frankrijk. Overal kan je heerlijke gerechten proeven. In dure restaurants, maar ook op de markt. Houd je vooral niet in 😉

4. Bijzondere cultuur en geschiedenis

Tja. Waar moeten we beginnen. De Franse cultuur gaat eeuwen terug en is door het hele land terug te vinden. Van de kastelen in Versailles tot het Louvre met zijn pronkstuk de Mona Lisa (hoewel die natuurlijk weer niet Frans is). Maar ook de stranden van Normandië met zijn roerige verleden. En dat begon al voor de tweede wereldoorlog. Door het hele land is de cultuur en de geschiedenis terug te vinden in het dagelijks leven. Een waar genot voor de cultuur- en geschiedenis fanaten onder ons.

Backpacken in Frankrijk het Louvre
Het Louvre in Parijs

5. Mooie bezienswaardigheden

Hoewel ik hierboven al een aantal bezienswaardigheden noemde, is dat maar een fractie van het aantal bezienswaardigheden dat het land rijk is. We zouden hier met gemak een lijst met 50 bezienswaardigheden kunnen neerpennen. Een paar voorbeelden; de Notre-dame, de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Mont Saint-Miche en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je moet vooral zelf bepalen wat je wil gaan doen en zien. Er is meer dan genoeg te doen namelijk.

Hoewel de ene backpacker liever op het strand ligt, geniet van een feest en daarbij af en toe wat kastelen bezoekt. Wil de ander juiste iedere bezienswaardigheid bezoeken die er te vinden is. Frankrijk is met zijn veelzijdigheid, heerlijke klimaat wat dat betreft voor iedere backpacker een top bestemming. 

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: