Als je op reis gaat dan moet je trouwe viervoeter natuurlijk ook mee. Met een camper op reis gaan is een hele goede manier om op een fijne manier samen met je hond op reis te zijn. Hier zijn wat tips om ervoor te zorgen dat het een super vakantie wordt als jij een camper gaat huren met je hond.

Voor de eerste keer een camper huren met je hond? Lees dan onderstaande tips voor een geslaagde camperreis met je trouwe viervoeter!

Tip 1: Slapen

Neem een fijne passende mand mee voor je hond. Zo kan die lekker naast jouw bed liggen slapen. Houd wel altijd een raampje open anders kan het s’nachts erg benauwd worden en dat is niet goed voor jou maar ook zeker niet voor je hond. 

Tip 2: Beweegruimte

In de camper zelf is het natuurlijk een beetje krap om erg vrij te kunnen rondbewegen voor je hond. Neem daarom een stevige paal of pin mee die je in de grond kan stampen in de buurt van je camper. Hier kan je je hond met een lange riem aan vast maken zodat die lekker kan rondlopen en jij niet continu op hoeft te letten.

Tip 3: Gechipt

Zorg ervoor dat voor je vertrekt je zeker weet dat je hond is gechipt en geregistreerd. Mocht er dan iets gebeuren op vakantie waardoor je je hond kwijt raakt dan staat die in ieder geval in het systeem en is de kans groter dat die wordt terug gevonden. Ook is het verstandig om een halsband met daarop jouw contactgegevens om te doen. Mocht je hond weglopen, dan kan de vinder makkelijk contact met je opnemen.

Tip 4: Veiligheid

Als je op de weg bent dat heb je altijd je riem vast. Dit is ook erg belangrijk voor een hond. Zorg dat je je hond goed vast zet voordat je gaat rijden zodat je hond bij een eventueel ongeluk of hard remmen veilig vast zit. 

Tip 5: Regels

Niet in elk land zijn de regels omtrent het meenemen van honden hetzelfde. Check de regels voordat je weggaat. In sommige landen moeten bepaalde rassen bijvoorbeeld een muilkorf dragen. Er zijn ook plekken waar je hond altijd aangelijnd moet zijn. Check dit van te voren om vervelende situaties te voorkomen. Zo huur je veilig een camper met je hond.

Camperverhuur waar honden zijn toegestaan

Wil je een camper huren en je trouwe viervoeter meenemen op reis? Dan is het uiteraard belangrijk om bij de camperverhuurder na te vragen of honden zijn toegestaan. Er zijn veel camperverhuurders waarbij een aantal campers geschikt zijn om te huren met je hond. Bij Oortgiese Campers is er altijd wel een camper te huren waarbij het toegestaan is om je hond mee te nemen. Let er wel op dat de voorwaarden per verhuurder kunnen verschillen. Bij sommige is het toegestaan om één hond mee te nemen, terwijl bij de ander meerdere honden zijn toegestaan.  

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: