Het is goed om te weten dat Galicia een populaire plek is, dat er perfecte plaatsen zijn om van de natuur te genieten, je er heerlijke gerechten met schaaldieren kunt eten en dat je er prachtige steden en dorpjes kunt bezoeken.

Gemeente Poio

Tussen alle plaatsen in Galicia, zijn kleine vis restaurantjes. De gemeente Poio is aan te raden voor elke soort toerist, vooral de plaats Combarro, dat gelegen is in de gemeente Poio.

Authentiek vissersstadje

Combarro is maar 7 kilometer verwijderd van de stad Pontevedra, dit is een van de mooiste visserssteden van Galicia. De combinatie van haar oude stenen huisjes zijn heel apart. Haar straten zijn nog in een goede staat, sinds de tijd van de heksen, wat lang geleden is. Zoals de rest van Galicia zijn er ook in deze stad vele souvenir winkels.

Oude bezienswaardigheden

De bekende horréos, wat oude schuren zijn van mais, zijn waardevolle gebouwen voor de die symbool staan voor de geschiedenis van Galicia. De horréos staan aan de rand van de zee in Combarro. De stad heeft nog steeds vele mooie bezienswaardigheden uit haar geschiedenis wat in de hele gemeente zichtbaar is.

Religie is veel aanwezig

De grote monumenten van kruizen zijn andere spectaculaire eigenschappen van deze gemeente. Deze staan symbool voor haar religie sinds de achtiende eeuw. Ze hebben de functie om het dorp Santa Compaña te beschermen, dit is heel symbolisch voor het geloof in Galicia, een verschijning van de ziel en de geest dat door de straten trekt en in een huis zit bij het overlijden van een persoon.

En dan tenslotte de architectuur van dit dorpje is ideaal om te ontspannen terwijl je geniet van de schepen, de kleine bootjes en geniet van een traditioneel vis gerecht.

Je moet hier zeker een keer naartoe geweest zijn!

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: