Heb je zin om tijdens je vakantie heerlijk van de zon te genieten? De meeste mensen gaan ergens tussen begin juli en eind augustus op vakantie. Op het Noordelijk halfrond is het dan hartje zomer, scholieren hebben schoolvakantie en bovendien valt ook de bouwvak in deze periode. Voor een zonvakantie is het dus logisch om in deze periode op vakantie te gaan. Alleen hoe ver van tevoren kun je nu het best je reis boeken bij een aanbieder als VakantieDealz.nl? Wij zochten voor je uit wat het beste moment is om een zonvakantie te boeken!

Vier tot vijf maanden van tevoren

Je wilt je zomervakantie niet te laat boeken, want naarmate meer mensen gaan boeken stijgen ook de vakantieprijzen. Te vroeg boeken is echter ook af te raden. Boek je ongeveer vier tot vijf maanden van tevoren, dan liggen de prijzen vaak het laagst. De vliegtuigmaatschappijen hebben dan de zekerheid dat alle stoelen bezet raken. Voor reisorganisaties zijn de vluchten daarom al goedkoper. De reisorganisaties bieden de reizen vaak ook met vroegboekkortingen aan, omdat het voor deze organisaties ook prettiger is om meer zekerheid te hebben.

Wil jij op vakantie tussen begin juli en eind augustus, zoals de meeste mensen doen? Boek dan tussen halverwege februari en halverwege maart. In die periode zul je hoogstwaarschijnlijk het minst betalen voor je vakantie.

Op het allerlaatste moment

Is jouw werkgever redelijk flexibel wat het vrij vragen betreft en geldt dit ook voor je reisgezelschap? Dan is het ook mogelijk om op het laatste moment een vakantie te boeken. Last minute vakanties zijn vaak nog goedkoper dan vroeg geboekte vakanties. Hoe dat komt? De reisorganisatie heeft de vluchten en hotelkamers in dit geval al betaald. De plekken die overblijven worden dus alsnog tegen aantrekkelijke prijzen weggedaan. Voor de reisorganisatie is dit beter dan wanneer de vakantie helemaal niet geboekt wordt.

Door last-minute te boeken kun je zeer goedkoop op vakantie gaan. Een nadeel is wel dat je weinig zekerheid hebt en niet weet wanneer je toevallig een aantrekkelijke vakantie tegenkomt. Ook heb je minder controle over naar welke bestemming je gaat, omdat er op het laatste moment veel minder keuze is. Mocht je makkelijk vakantie kunnen krijgen en avontuurlijk zijn aangelegd, dan kan een last-minute vakantie wel een erg aantrekkelijke optie zijn.

Buiten de vakanties om boeken

Ben je niet afhankelijk van de standaard vakantieweken? Probeer deze tijdstippen dan ook vooral te vermijden. Hoe verder je buiten de vakanties om boekt, des te goedkoper je uit bent. Denk aan begin mei of eind september als je liever in Europa blijft. Kijk je naar bestemmingen als de Malediven, de Kaapverdische eilanden, Mexico of de eilanden van de Caribbean? Dan kun je zelfs nog verder buiten het seizoen om boeken. Let wel op: rondom kerst en oud en nieuw is het op de ABC-eilanden juist heel duur! 

Wanneer boek jij je zonvakantie?

Een zonvakantie kun je dus het best ruim op tijd of juist op het laatste moment boeken. Ga je in een periode waarin weinig anderen gaan, dan scheelt het je ook een hoop geld. Welke optie het best is, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Wil jij steeds op de hoogte zijn van de beste vakantiedeals naar de zon? Houd de zonvakanties bij VakantieDealz dan goed in de gaten!

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: