Het is de tijd van het jaar dat je weer op vakantie kan gaan. Deze zorgeloze periode vergt echter de nodige voorbereiding. Zo begint het bij het dagen vrij vragen op je werk en het bedenken van wat je mee gaat nemen. Zodra je je koffer hebt ingepakt en hebt besloten om met je Renault occasion naar het zuiden van Frankrijk te rijden, is het tijd voor de volgende stap. Want hoe zorg je ervoor dat de bagage van jou en je familie of vrienden allemaal in de auto past? Om ervoor te zorgen dat jij jouw auto het meest efficiënt inpakt voor de vakantie, zal dit artikel enkele tips geven voor het inpakken van de kofferbak.

Soort koffer

Ten eerste is het belangrijk dat je kijkt naar de soort koffers die je gebruikt. Koffers met een harde case zorgen ervoor dat het moeilijker is om ze te stapelen. Zeker als ze aangeduwd moeten worden, zorgen harde koffers ervoor dat het moeilijker is om dit te doen. Als je ervoor kiest om stoffen of zachtere koffers te gebruiken, kunnen deze makkelijker vervormen om in kleinere hoekjes te passen. Op deze manier past er meer in de auto.

Hoedenplank of bagagenet

Naast het soort koffer, is het ook belangrijk te kijken of je de hoedenplank of een bagagenet gaat gebruiken. Zodra de koffers boven de achterbank uitsteken, zal de hoedenplank al snel als onbruikbaar blijken. Echter is het belangrijk om te onthouden dat alle voorwerpen die boven de achterbank uitkomen, als gevaar kunnen worden gezien. Deze voorwerpen kunnen namelijk elk moment verplaatsen zodra je hard op de rem trapt. Als de hoedenplank dus geen optie is, is een bagagenet een oplossing. Dit net zorgt ervoor dat jouw bagage netjes op zijn plek blijft tijdens de reis. 

Dakkoffer

Zodra je erachter komt dat je in jouw kofferbak toch niet voldoende ruimte hebt om alle bagage kwijt te kunnen, kan je er altijd voor kiezen om een dakkoffer aan te schaffen. In deze dakkoffer kan je namelijk ook een hoop bagage kwijt en heb je misschien wel meer ruimte dan in je kofferbak zelf. Hierdoor hoef je geen restricties te leggen op de grote van de koffers van iedereen die meegaat. Dit is dus niet alleen een fijne oplossing voor jezelf, maar ook voor je medereizigers. Wil je geen dakkoffer aanschaffen en past het nu echt niet in je kofferbak? Dan kan je er altijd voor kiezen om op zoek te gaan naar grote auto’s zoals Volvo occasions.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: