Iedereen kan wel eens een last minute vakantie gebruiken. Het voordeel is dat je spontaan naar de zon kan. En dát voor een voordelige prijs. Kies bijvoorbeeld voor een last minute vakantie op een tropisch eiland, naar een gezellige stad of boek een rondreis. Een last minute vind je bij diverse touroperators, waar je gemakkelijk filtert op jouw wensen. Zo weet je zeker dat je een perfecte last minute vakantie te pakken hebt.

Last minute naar Spanje: het vasteland

Een populaire optie is een last minute naar Spanje. Deze diverse bestemming heeft veel te bieden. Zo vind je er relaxte eilanden, historische steden en een prachtige kustlijn. Het vasteland van Spanje is bekend van last minute stedentrips naar Barcelona, Madrid, Malaga of Valencia. Bewonder historische binnensteden, bestel lekkere tapas of breng een bezoekje aan een natuurgebied. Een voordeel van veel Spaanse steden is het feit dat ze aan de kust liggen. Hierdoor plan je gemakkelijk een dagje op het strand. Naast bruisende steden vind je ook vele gezellige badplaatsen. In het zuiden vind je de Costa de la Luz en de Costa del Sol, beiden enorm populair als last minute vakantie. Verder naar het noorden vind je de Costa Blanca en Costa Brava, eveneens fijne plekken voor jouw strandvakantie. Tijdens je last minute naar Spanje kun je alle kanten op!

Last minute naar de Spaanse eilanden

Voor een optimale last minute bezoek je één van de Spaanse eilanden. Je onderscheidt ze door de Balearen en de Canarische Eilanden. De Balearen bestaan uit het populaire Mallorca, Menorca, Ibiza en het minder bekende Formentera. Mallorca is ideaal om uit te gaan en te relaxen op uitgestrekte stranden. Een last minute naar Ibiza staat in het teken van prachtige baaitjes en hippiemarkten. Ibiza combineer je perfect met een bezoek aan het tropische Formentera. Dit minder bekende eilandje is zéker de moeite waard! Ook de Canarische Eilanden zijn ideaal voor een last minute vakantie. Kies uit Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura of La Palma. Slenter over kilometerslange boulevards, bezoek leuke winkels of ontdek het eiland per auto. Er zijn vele mogelijkheden op de Canarische Eilanden. Ze zijn niet voor niets zo populair. 

Waar boek ik goedkope last minutes?

Een goedkope last minute vakantie boek je bij verschillende touroperators. Zoek op jouw gewenste bestemming en filter op andere voorkeuren. Zo kun je sorteren op all inclusive, halfpension of juist alleen logies. Toe aan échte luxe? Kies dan voor een jacuzzi en sauna op de kamer. Of kies voor een heus privézwembad. Een last minute vakantie is vaak voordelig omdat touroperators met overgebleven hotelkamers en vliegtuigstoelen blijven zitten. Hierdoor kun je maximaal profiteren van een spotgoedkope vakantie naar een fijne buitenlandse bestemming. Waar gaat jouw volgende last minute heen?

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: