Ieder jaar is het weer een uitdaging om de keuze voor een leuke vakantie te maken. Misschien is het dan nu de tijd om eens een andere keuze te maken als alweer naar dezelfde camping in Spanje of Frankrijk. Wilt U echt eens een andere vakantie meemaken is de keuze voor een camping in Kroatië voor U misschien wel een hele goede keuze. Alles wordt maar duurder en duurder, vaak zijn of worden mensen zelfs langdurig werkloos en de economische situatie wordt er momenteel ook niet veel beter op. Dan is nu misschien de tijd aangebroken om een ander vakantieoord te kiezen dan U voorheen gemaakt heeft. Een hele tijd heeft men een vakantie in landen zoals Kroatië, Slovenië en Servië vermeden. Natuurlijk is er een oorlog geweest en nog een hele tijd erna is het toch wat rommelig en gevaarlijk gebleven. Tevens waren natuurlijk de gevolgen van deze oorlog nog lang zichtbaar en dit is niet erg stimulerend om je vakantie tijd in door te brengen. Dit gevaar is nu echter voorbij en de mensen hebben keihard gewerkt om hun land weer op te knappen en mooi te maken voor henzelf, maar zeker ook om hun land weer aantrekkelijk te maken voor de toeristen die hier naar toe willen komen. U kunt zich voorstellen dat zonder toerisme er te weinig geld verdiend wordt om de mensen een goed leven te kunnen bieden.

Camping, Hotel of Appartement?

Nu het land zo goed is opgeknapt en er nieuwe hotels en campings zijn opgebouwd is het zeer zeker de moeite waard om hier een vakantie te boeken. Het land is erg mooi en afwisselend. Denk maar eens aan het gevarieerde aanbod van natuurschoon: mooie diepe meren, hoge bergen waar men geweldige wandelingen kan gaan maken en niet te vergeten de azuurblauwe zee waar het geweldig watersporten en zwemmen is. Tevens zijn er leuke pittoreske dorpjes en steden te bezoeken, kortom waarschijnlijk is Uw vakantie periode te kort om allemaal die dingen te gaan doen die U van tevoren allemaal gepland heeft. Dit scheelt wel in de naspeuringen die U volgend jaar zou moeten doen, want ja, U zult toch de dingen waar U niet aan bent toegekomen nog een keer willen gaan doen en U zult dus nog een keer terug moeten naar Kroatië. Wilt U weten wat de mooiste plekken in Kroatië zijn en wilt U tevens nazoeken welke campings er in Kroatië te boeken zijn kunt U misschien het internet bezoeken. Hier zal veel informatie te vinden zijn over alle verschillende streken in Kroatië, waardoor U gemakkelijker een keuze zou kunnen maken over de regio waar U het liefste heen zou willen gaan. Tevens kunt U enkele online campinggidsen raadplegen om te weten te komen welke camping voor U en Uw gezinssituatie het beste zou zijn. Meestal hebben deze gidsen ook hun beoordelingen geplaatst, de gidsen sturen elk jaar hun inspecteurs om te beoordelen of de campings aan alle eisen voldoen en ook dat bieden wat ze zeggen. Ook niet onbelangrijk is het feit dat deze gidsen vaak punten toekennen voor het sanitair. Direct een kampeervakantie boeken? Bekijk dan een overzicht met campings op campingsoverzicht.nl.

Forum over kamperen

Als U met bijvoorbeeld met Uw caravan op vakantie wilt gaan in een van de landen in Europa, zoals Nederland, Frankrijk of Spanje, wilt U natuurlijk beschikken over zoveel mogelijk informatie. Deze informatie kunt U op veel verschillende manieren krijgen, zo kunt U een campinggids raadplegen, naspeuringen verrichten op internet of op het internet een forum over kamperen bezoeken. Nu we tegenwoordig beschikken over de vele verschillende vormen van media is moet het vergaren van informatie een koud kunstje zijn. Vroeger hoorden de mensen van buren of vrienden dat het daar en daar zo mooi was. Vervolgens gingen deze mensen daar ook op vakantie. Maar aangezien er tegenwoordig heel erg veel mensen gaan kamperen zijn er heel erg veel campings waaruit een keuze gemaakt kan worden. Dit is de reden dat enkele instanties zijn gaan toeleggen op het uitbrengen van speciale campinggidsen, waar iedereen een keuze kan maken uit de diverse soorten campings. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een kleine of een grote camping, een eenvoudige of een camping met veel faciliteiten. In deze kun je vaak ook zien welke punten er voor het sanitair zijn gegeven, maar ook of de camping rustig of druk gelegen is. Nederlanders kunnen voor meer specifieke informatie over het land Kroatië kijken op de website van de Kroatische overheid.

Recensies over campings & bezienswaardigheden

Nu het internet zijn intrede heeft gedaan in bijna alle gezinnen van Nederland is er natuurlijk nog een medium bijgekomen waar men informatie kan gaan zoeken. Je hoeft bij wijze van spreken maar even te “googelen” of een stroom van informatie komt op je af. Een goede tip is misschien om Wikipedia te bezoeken. Vaak staat hierop veel informatie over het land, streek en omgeving vermeld, waardoor het reizen nog een heel stuk interessanter wordt dan het voorheen al was. U kunt zich op deze manier natuurlijk uitstekend voorbereiden, en tevens al de nodige voorpret hebben, op de komende reis. Verder zou U kunnen denken om een of meerdere forums over kamperen te bezoeken. Hier staan de meningen en tips van de zogenaamde ervaringsdeskundigen beschreven. Eigenlijk kunt U dit een beetje zien zoals vroeger de buurman of vrienden waren. Deze mensen zijn al in dat land, streek en camping geweest waar U net voor deze vakantie warm voor bent gelopen. Je kunt op zo’n forum ook vragen stellen, waardoor U nog beter te weten komt of juist deze camping aan Uw verwachtingen zal kunnen gaan voldoen.

Over de auteur

Pas toen ik ging studeren werd ik gegrepen door het reisvirus. Zo heb ik een half jaar gewoond in Lissabon en maak ik sindsdien elk jaar wel 3 of 4 reizen. Favoriete land: Portugal!

Over Sanne en Reizigersblog

Bekijk ook: