Wil jij met je gezin dit jaar eens kerst onder de zon vieren? Geen winterkleding aan, maar heerlijk in badkleding kerst vieren met je voeten in het zand? Dat kan en hoeft helemaal niet zo duur te zijn. In deze blog delen we verschillende vakantielanden voor een goedkope kerstvakantie.

Goedkope landen

Op vakantie in de kerstvakantie is een leuk extraatje voor jouw gezin, dat wil je graag zo betaalbaar mogelijk houden. Daarom delen we deze inspiratielijst met betaalbare landen voor jouw zonvakantie.

Malta

Als jij graag betaalbaar op winterzonvakantie wilt, is Malta echt een aanrader. Voor slechts 300 euro verblijf je in een heerlijk hotel met ontbijt. Malta ligt onder de laars van Italië in de buurt van het Afrikaanse continent. Je hebt dus gegarandeerd heerlijk weer in de Kerstvakantie. Je trui kun je echt thuislaten.

Istanbul

Wil je niet alleen een strandvakantie, maar vind je het ook leuk om een andere cultuur op te snuiven tijdens je vakantie? Dan is een luxe citytrip naar Istanbul echt een aanrader deze kerstvakantie. Istanbul is jarenlang de metropool geweest van de moderne wereld. De straten ademen historie uit, de souks zitten vol met unieke koopjes en je loopt langs prachtig versierde moskeeën. Kortom, een citytrip waarbij je je niet hoeft te vervelen. Het beste gedeelte? Een citytrip naar Istanbul is al te boeken vanaf 350 euro.

Antalya

Wil je liever toch die zonvakantie en het gevoel hebben dat je écht even lekker weg bent. Dan is Antalya in Turkije een aanrader. Na een paar uurtjes vliegen ben je op een heel ander continent en schijnt de zon je tegemoet. De prachtige, lange, uitgestrekte stranden van Antalya zorgen voor een heerlijke zonvakantie. Ben je meer van het zwembad? Ook die zijn ruimschoots aanwezig bij de verschillende resorts. Zo kun je bijvoorbeeld oud en nieuw vieren in Antalya voor slechts 500 euro per persoon. Dat wordt een onvergetelijke jaarwisseling.

Tenerife

Onderdeel van Europa, maar toch een heel uniek en eigenzinnig eiland. Dat is Tenerife. Dit prachtige eiland is ideaal om te genieten van jouw zonvakantie. De stranden zijn parelwit en de zee is azuurblauw. Hier kom je dus zeker tot rust! Wil je liever iets actievers doen? Dan is een bezoekje aan een van de bananenplantages echt een aanrader. Voor ongeveer 800 euro verblijf een heerlijke week in Tenerife. Op Tenerife ervaar je alle rust om goed op te laden.

Een zonvakantie hoeft niet duur te zijn

Zoals je wellicht gemerkt hebt, hoeft een zonvakantie niet duur te zijn. Op slechts een paar uur vliegen vanaf Nederland, bevind je je al onder de zon. Gemiddeld is het op veel zonbestemmingen rond de 25 graden in de winter. Een heerlijke temperatuur om vitamine D op te doen en te genieten van een dagje strand. Heb jij jouw volgende bestemming al gekozen?

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: