De stad Kemer ligt aan de Turkse zuidkust. De kust is erg populair voor toeristen. Plaatsen zoals Lara, Belek en Side trekken toeristen vanuit de hele wereld. Kemer ligt aan de westkant van de stad Antalya. Er zijn een aantal redenen dat deze regio zo in trek is onder toeristen. Ten eerste is de bevolking erg gastvrij en vriendelijk. Wanneer je ervoor open staat kan je gezellige mensen leren kennen en je onder laten dompelen in de lokale cultuur.

Natuur

De natuur is prachtig in het zuiden van Turkije. Vooral het heldere en lichtblauwe water van de Middellandse zee is een belangrijk punt. De helderheid van de zee draagt bij aan de populariteit van dit gebied onder watersporters. Als je hier gaat duiken kan je prachtige dieren en koralen zien. Maar ook als snorkelaar kan je dankzij de helderheid ver kijken en veel zien. Wanneer je niet van water houdt kun je op het mooie strand verblijven dat zich goed leent voor een vakantie met zon, zee en strand. Het achterland is bosrijk en beidt veel gelegenheid om te wandelen of tochten te maken. Het klimaat is een andere bepalende factor om een accommodatie te huren in Kemer aan de Turkse zuidkust. Het is hier in de zomer altijd warm en in het voor en najaar is het nog lang mogelijk om hier te genieten van een zonvakantie.

Cultuur

Naast de natuurpracht zijn er ook een hoop andere plekken te bezoeken in de omgeving van Kemer. Ten eerste zijn er veel dorpjes in opstreken die het bezoeken waard zijn. Wanneer je een auto huurt kun je genieten van leuke uitgaansgebieden en de lokale cultuur proeven. Daarnaast ligt de grote stad Antalya op slechts 45 kilometer van Kemer. Je kunt hierheen met de Dolmus, de Turkse bus, of met de auto. In Antalya is er voor iedereen wat te doen. Er zijn grote winkelcentra en je treft alles aan wat u kunt verwachten van een miljoenenstad. Bovendien is er ook een oud centrum en in dit gedeelte kun je heerlijk eten. De stad kent een jong uitgaanspubliek en het is dus aan te raden om na het eten nog even te blijven en een bar, café of nachtclub te bezoeken.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: