Ben je van plan om eens een andere vakantie te boeken dan normaal, wil je de traditionele zon, zee en strand vakantie achterwgen laten en wil je genieten wat de prachtige moeder natuur te bieden heeft, dan breng jij je vakantie zeker weten door in Noorwegen met haar spectaculaire Fjorden. Haar prachtige gletsjers, haar meren en haar gekleurde huisjes, ook de bergen zijn omgeven door prachtige begroeiing.

Preikestolen, stranden en havesteden

Één van de beste opties die je hier hebt is een excursie naar één van haar bekende fjorden. Om ons vakantie te beginnen, presenteren wij één van deze bekende fjorden, namelijk Lyse in Rogaland. Een populair punt is Preikestolen (Preekstoel), met een uitzicht van 600 meter in de hoogte waarbij je prachtige uitzichten hebt. Naast Preikestolen kun je ook een excursie doen naar Månafossen of de Solastranden. Een andere plek dat de moeite is om een stop te maken is in één van de havensteden, zoals Stavanger, een oude stad met haar kerk uit de eeuw XIII of haar vissershaven. Ook Bergen is een mooie stad met haar houten gebouwen of de vismarkt, hier reis je naar een ander tijdperk.

Preikestolen

De volgende bestemming mag ook zeker niet vergeten woorden, dit is de fjord genaamd Sogne, ookwel de fjord van de dromen, wanneer je hier bent geweest wil je niet meer wakker worden uit deze droom. Hier kun je één van de mooiste foto’s maken op deze hele planeet. Twee andere fjorden zijn Aurland en Naeroy, dat op de Werelderfgoedlijst staat.

Geirangerfjord

Om deze vakantie van je dromen te maken, adviseren we je de Geirangerfjord te bezoeken, met haar spectaculaire landschap met al haar groen, net als de magische watervallen, de zeven zusters en het onafhankelijke gebied. In de Noorse fjorden stopt de tijd en kan de reiziger van de prachtige natuur genieten.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: