Ga jij binnenkort een droomreis maken? Er kan je onderweg natuurlijk altijd iets overkomen, dus het is verstandig om je in te dekken tegen de risico’s. Door middel van het afsluiten van de juiste verzekeringen kun jij genieten van een welverdiende vakantie. Daarom zetten wij hier de belangrijkste punten waar je op moet letten op een rij. Van het kiezen van een goede reisverzekering tot het organiseren van je documenten – met deze handige tips ga je onbezorgd op reis!

Sluit de juiste verzekeringen af

Net als in het alledaagse leven thuis kan er op vakantie ook altijd iets onverwachts gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden tijdens je reis en zorg nodig hebben in een vreemd land. Om jezelf voor alle risico’s in te dekken is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Mocht er tijdens de reis iets misgaan, dan ben je in ieder geval gedekt voor de kosten.

Naast een eenmalige reisverzekering kun je ook kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Hiermee ben je het hele jaar door verzekerd voor hulp en vervoer op reis en heb je er geen omkijken meer naar – heel handig als je vaak reist! Lees de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar goed door, zodat je precies weet wat er wel en niet wordt vergoed.

Kijk naar extra dekking

Naast de standaard verzekeringen kan het handig zijn om een extra pakket af te sluiten voor jouw reisverzekering. Denk bijvoorbeeld aan een extra pakket voor medische zorg, of een pakket waarmee je jouw bagage kunt verzekeren voor het geval deze kwijtraakt. Ga je op reis met de auto? Dan kan een dekking voor pechhulp in het buitenland heel handig zijn, zodat je nooit heel lang langs de kant van de weg hoeft te staan.

Neem de juiste papieren mee

Om te zorgen dat je niet in de problemen komt wanneer er onverhoopt iets gebeurt is het slim om altijd de juiste documenten bij je te hebben. Verzamel deze ruim voordat je vertrekt. Het kan namelijk voorkomen dat je paspoort of rijbewijs verlopen blijkt te zijn. Door op tijd alles bij elkaar te verzamelen heb je genoeg tijd om een nieuw document aan te vragen. Ook is het handig om alle verzekeringspapieren mee te nemen, zodat je altijd een beroep kunt doen op hulp in het buitenland.

Hier is een handige lijst met documenten die je nodig kunt hebben op reis:

●      Een geldig paspoort.

●      Je rijbewijs.

●      Bankpas en creditcard.

●      Verzekeringsdocumenten.

●      Zorgpas.

●      Vliegtickets.

●      Reserveringsbevestigingen van hotels.

●      Ga je op vakantie met de auto? Neem in dat geval ook alle autopapieren mee.

●      Overzicht van belangrijke adressen en telefoonnummers.

Berg alle documenten op in een mapje, op een handige plek in je koffer of dashboard. Op die manier heb je alles snel bij de hand wanneer je ergens je papieren moet tonen.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: