Peñíscola is een van de platsen waar je van versteld staat vanaf het eerste moment. Het is bekent als de stad van de zee. Geen wonder dat het hier om bekend staat, want de stad is omring door de zee.

Bij een bezoek aan Peñiscola moet je dooreizen naar Casco Antiguo om een bezoek te doen aan de waterput La Petxina, het park Artillería, la Virgen de la Ermintana en la plaza de Santa María.

Stranden

Er zijn 9 stranden in Peñiscola, Playa Nord en Playa Zuid beschikken over veel faciliteiten. Playa Peñiscola Nord is een grootstrand met een kleine golven en mooi goudkleurig zand, dit strand is uitgestrekt over 5 kilometer. Dit strand is ook te bereiken voor mindervaliden.

La Playa Sud de Peñiscola is het andere strand met vele bezoekers, het goudkleurige zand strekt zich uit over 590 meter met een rustige zee. Ook bij la Playa zuid zijn vele facilteiten voor haar bezoekers aanwezig. Er zijn nog veel meer verschillende stranden in Peñiscola zoals, la Playa Cala Puerto Azul, Playa el Pebret en andere, die minder bezocht worden en minder faciliteiten hebben.

Wat is er te doen in Peñiscola?

Een van de leuke uitstapjes die mogelijk zijn in Peñiscola is zonder twijfel een bezoek aan het natuurpark la Sierra de Irta. Dit is een ongerept en beschermd park met vele rotsen. Hier vindt je het kasteel Xivert en Pulpí, la Ermita de Sant Antonio, la Torre de Badum en el Mas del Senyor, tussen andere onvergetelijke plekken in dit natuurpark. Het park is het beste ’s morgens te bezoeken. Je kan er eerst wat eten om vervolgens een bezoek te brengen aan el Templo Perroquial de Santa María met een traditionele Romeinse deur. Vanaf hier kun je de tempelheer zien. Hier heb je ook een stadsmuur die te danken is aan Felipe 2.

El Bufador

Op een andere dag kun je naar El Bufador gaan. Dit is een groot gat tussen de rotsen, waar je de zeelucht kan inademen. Ook kun je naar andere plaatsen zoals het park la Artillería, zona de casamatas, lopen tussen in de tuinen of naar het Museum del Mar. Nog een andere dag kun je de la Virgen de Ermitana bekijken met haar barokken Valenciaanse masker samen met het kasteel die voor de stad staat. De hal van San Pedro of del Papa Luna zijn bereikbaar vanaf de zee, een van de activiteiten die je gedaan moet hebben tijdens je vakantie in Peñiscola.

Peñiscola is zonder twijfel, een geweldige plaats.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: