Heb jij ook wel eens spontaan zin om op vakantie te gaan? Als je geluk hebt, dan is dat zeker mogelijk. Kun je vrij krijgen van werk, of werk je voor jezelf en kun je wat tijd vrijmaken? Dan kun je diezelfde dag nog een heerlijke last-minute vakantie boeken. Een leuke stad bekijken met een stedentrip? Toch liever op het strand liggen op een warm eiland? Alles is mogelijk.

Vaak ben je met een last-minute vakantie zelfs minder geld kwijt dan normaal. De tickets hiervoor zijn namelijk nog over en moeten worden verkocht. Wil je een last-minute boeken binnen Europa? Dan lees je hieronder over een aantal populaire bestemmingen.

Italië

Een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders is het prachtige Italië. Het fijne van Italië, is dat je hier goed terecht kunt voor alle soorten vakanties. Zonvakanties, all-inclusive reizen en rondreizen zijn allemaal mogelijk. Italië heeft veel leuke steden en dorpen, dus rondreizen zijn hier vooral erg leuk. Het land kent veel grote, oude steden zoals Rome, Bologna, Milaan en Florence. Stedentrips worden daarom ook vaak geboekt in Italië. Let wel op als je in het najaar reist, want dan is het in Italië vaak wat minder mooi weer.

Griekse eilanden

Wil je tijdens je vakantie vooral uitrusten en genieten in de zon? Dan zijn de Griekse eilanden altijd een goed idee. Sommige eilanden zijn nog best groot, dus er valt vaak genoeg te zien en te doen verder in het binnenland. Hier omheen heb je de mooiste stranden en horeca, waardoor je rust en activiteiten goed kunt combineren. Leuke Griekse eilanden zijn bijvoorbeeld Corfu, Kos, Cyprus en Rhodos. Je hebt daarnaast ook nog wat kleinere eilanden in Griekenland, die wat minder vaak bezocht worden.

Oost-Europa

Wil je eens een hele andere soort vakantie boeken? Dan kun je ook naar Oost-Europa op vakantie gaan. Je kunt hier hele leuke rondreizen boeken, door allerlei prachtige steden. Zo krijg je ook eens de andere kant van Europa te zien. Oost-Europa heeft een interessante geschiedenis, dus er valt genoeg te zien in de oosterse landen. Vaak geef je ook een stuk minder geld uit in dit soort landen, waardoor je voor relatief weinig geld een unieke vakantie kunt boeken.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: