Een van de onbekende plekken die we niet kunnen missen op de wereld is Slovenië. Met de monumentale hoofdstad en haar levende natuur, kijken we met open ogen naar een daadwerkelijk paradijs. Kunst, cultuur en natuur komen samen in een harmonieuze eenheid. Deze vakantie zal voor u de beste bestemming zijn van je leven.

Dromerige landschappen

Hier zie je de dromerige landschappen, de prachtige bezienswaardigheden van de Julische Alpen en Triglav National Park. Dit gecombineerd met een monumentale renaissance en barokke kunst te zien aan de gebouwen en gevels in de stad van Ljubljana, Habsurgo’s voetafdruk.

Ljubljana

Het is het waard om deze magische vakantiebestemming te bezoeken. We begonnen onze reis in Ljubljana, de hoofdstad met een uitgebreid cultureel leven, van onder andere musea, theaters en meer dan 10.000 evenementen. Ervaar de smalle straatjes, bezoek het kasteel of maak een mooie boottocht over de rivier. Bij het oversteken van de bruggen krijg je een levendig gevoel, zoals bij de brug van de Dragons, met mythologische versiering, het symbool van de stad.

Verder het land in

Zodra je dit mooie bezoek hebt voltooid, zullen we je via stappen begeleiden door verschillende steden met de meest fascinerende enclaves. Met de spectaculaire wandelroutes door het Triglav park, zul je niet onberoerd laten. De stad Bled, waar kunst en natuur samen komen in het kasteel op de top van een grote rots, met het meer van Bled op de achtergrond, dit landelijke gezicht wil je niet missen. Daarnaast worden de hooglanden bezaaid met prachtige natuurlijke meren.

Slovenië biedt u een enorme diversiteit. De bergen, meren en charmante dorpjes met een verbazingwekkend contrast tussen de mooie Adriatische kunst. De bestemmingen van de grote toeristische attracties, bijvoorbeeld de utopische dorpen als Piran, beschouwt men als de parel van het Venetiaanse gotische land. Dit paradijs kan u echt niet missen op uw reis.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: