Tokio is een van de modernste en meest bevolkte steden ter wereld. Het is gelegen in het oostgelegen eiland Honsu en het heeft een inwonersaantal van meer dan 13 miljoen mensen, bovendien is het de officiële hoofdstad van Japan. Alhoewel er in de vallei van tokio altijd kolonies zijn geweest, was dit niet zo tot het jaar 1457 wanneer de stad zich vormde. Daarom praten we over een stad waarvan de origin eigenlijk nog heel recent is.

Opvallende skyline

De skyline van de stad is zeer opvallend door de hoge gebouwen, net zoals de inwoners en haar wolkenkrabbers. Daarnaast heeft de stad één van de beste economieën ter wereld, het staat op de derde plaats van de beste economieën. Daarom is Japan het belangrijkste commerciële centrum van Azië. Maar, maar is er te zien voor reizigers in Tokio? Wat zijn de bezienswaardigheden in deze stad?

De wijk Shibuya

Een van de plekken die je zeker niet kunt vergeten te bezoeken is de wijk Shibuya. Dit is een bekende internationale wijk. Dit is één van de meest bezochte kruizingen ter wereld. Als mensen gaan oversteken lijkt het net alsof de reizigers twee legers zijn van kantoormedewerkers en leidinggevende in de stad.

Ookal is Shibuya een commercieel en professioneel gebied, toch zijn er vele mogelijkheden voor vrije tijd. Tussen de straten kun je de Japanse cultuur ontdekken. In deze wijk gebeurd alles, vanaf de winkels, tot creative martken en restauranten waar iets te vinden is voor ieders portemonnee. Ook zijn er grote winkelcentra, de bekendste is Shibuya 109.

Standbeeld van de hond Hachiko

In deze wijk bevindt zich het standbeeld van de hond Hachiko, tegenover haar beroemde kruispunt vinden we dit standbeeld, ten ere van de dood van de hond. Dit is zonder twijfel één van de populairste plekken van Tokio. Bovendien is het ook de plek waar veel mensen afspreken tijdens een ´date´.

NTT Docomo Yoyogi gebouw

Een ander buitengewoon mooi uitstapje in deze eigenaardige Japanse wijk is naar het NTT Docomo Yoyogi gebouw, dit is een wolkenkrabber van zo een 240 meter hoog, het is het derde hoogste gebouw van Tokio en het is vanaf 2002 de toren met de langste klok ter wereld. De top van het gebouw is het gedeelte met lichten in verschillende kleuren die de weersverwachting en de regenval voor dezelfde dag geven. De zonne-energie die het gebouw krijgt wordt gebruikt om de lichten te laten werken.

Yoyogi park

De laatste stop in Shibuya is het Yoyogi park, dit is één van de grootste parken van Tokio. Dit park werd in 1964 gebruikt voor haar atleten die meededen aan de Olympische Spelen net zoals de Nationale spelen van Yoyogi. In 2020 zullen de kampioenschappen handbal hier plaatsvinden.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: