Växjö is een klein stad gelegen in het zuiden van Zweden, net iets meer dan een anderhalf uur van Malmö. Het behoort tot de regio van Smäland, de wieg van de economie.

Onderhouden door de Vikingen

Het gebied is omgeven met bossen en dit werd vroeger onderhouden door de Vikingen. We vestigen onze aandacht op de bestemming, omdat het net een sprookje is. De straten zijn bedekt met sneeuw, bevroren meren, waar je kunt schaatsen in de winter, maar ook kan je er fietsen en is er een station. De rode daken zijn ook erg speciaal. Al deze dingen maken het een bijzondere plek om er een vakantie door te brengen.

Het is verschillend en ver weg van de toeristische drukte van de grote steden. Wanneer je Växjö bezoekt, zult u het een onbeschrijfelijk gevoel meekrijgen als ervaring.

Groenste stad van Europa

In 2007 werd Växjö benoemd tot de groenste stad van Europa en dit is duidelijk te zien bij aankomst. De naam betekend ´De weg van het meer´, dus het is niet verwonderlijk dat de meest aantrekkelijke plaats in de stad het centrale meer is. Deze bevriest volledig in de winter, terwijl het in de zomer een ontmoetingsplaats is voor studenten die daar wonen. Ze kunnen genieten van de lange uren zonneschijn, die de koude maanden weer compenseren.

In de winter kunt u het best genieten van Växjö. Hoewel de temperaturen erg laag zijn, maakt de stad bedekt met sneeuw en veel licht een prachtige ervaring die je niet snel zult vergeten.

Wanneer u besluit dit stadje te bezoeken, kunt u de campus niet missen. Het is een geweldig modern gebouw in het midden van het bos. Aan het campus grent een kasteel, Teleborg, waar een romantische oever Trummel op aansluit. De zonsondergang aan de kant van het kasteel zijn fantastisch. Vanaf de brug van het kasteel kunnen mensen genieten van het spectaculaire uitzicht.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: