Wil jij graag een mooie rondreis maken door Azië, maar weet je nog niet waar naartoe? Er zijn veel landen in Azië waar je fantastische reizen kunt maken. Het begrijpelijk dat je dan keuzestress krijgt. Voor welke bestemming moet je kiezen? Daarom vind je op deze pagina een kort overzicht van de mooiste en belangrijkste bestemmingen en in hoofdlijnen uitgelegd wat je hier kunt zien en doen. Beleef Azië met al je zintuigen!

Indonesië

Indonesië is misschien wel het populairste land van Azië voor zowel een strandvakantie als een rondreis. Sommige vakantiegangers komen niet verder dan de stranden van Bali, maar als je deze stranden verlaat en het binnenland van Bali ontdekt en eventueel in combinatie met andere eilanden, dan gaat er een wereld voor je open. Zo kun je Bali perfect combineren met andere eilanden zoals Sumatra, Java en Lombok. Op Sumatra kun je orang oetans in het regenwoud van dichtbij zien rondslingeren, op Java kun je de gigantische Bromo vulkaan bewonderen en in het binnenland van Bali talrijke tempels van de mooiste architectuur. Vraag een reisbureau Indonesië om advies!

Thailand

Thailand is al jaren één van de meest geliefde landen van Azië. De meeste reizigers starten in de hoofdstad Bangkok vanwege de luchthaven. Vanuit Bangkok kun je naar drijvende markten, tempelcomplexen zoals Ayutthaya en Sukhothai, historische locaties zoals Kanchanaburi en regenwouden vol olifanten. Helemaal in het noorden van Thailand ligt Chiang Mai, een fascinerende stad vol grote markten en met een groots culinair aanbod. Ook de omgeving van Chiang Mai barst van de regenwouden waar je onder andere kunt ziplinen. Van het noorden naar het zuiden, want hier vind je tropische stranden en eilanden, zoals Koh Lanta, Koh Samui en Krabi. Vraag een reisbureau Thailand om advies!

Maleisië

In het zuidoosten van Azië ligt Maleisië. Maleisië bestaat uit twee delen: het vasteland en een deel van het eiland Borneo. Op het vasteland van Maleisië ligt de hoofdstad Kuala Lumpur met torenhoge wolkenkrabbers. Net buiten Kuala Lumpur ligt Melakka, waar je nog Nederlandse invloeden tegenkomt zoals het Stadhuys. Verder vind je aan de westkust de eilanden Penang en Langkawi waar je zeker een bezoek aan moet brengen. Terug op het vasteland kun je richting het binnenland met de Cameron Highlands met groene theeplantages. Ook in het binnenland ligt Taman Negara, één van de oudste regenwouden ter wereld vol wilde dieren. Wanneer je voldoende tijd hebt mag je Borneo zeker niet overslaan. Op dit Maleisisch eiland staan avontuur, natuur en rust centraal. 

Vietnam

Vietnam is wat minder bekend, maar des te leuker omdat dit land veel onontdekte plekjes heeft. Ga bijvoorbeeld naar de Mekong Delta waar je over afgelegen wateren naar drijvende markten kunt varen. Of bezoek de felgroene rijstvelden in het noorden bij Sapa. Ook op cultureel gebied is er genoeg interessants zoals het pittoreske Hoi An en de tempels in Hué. Eén van de hoogtepunten in Vietnam is de Halong Bay. Een prachtige baai met smaragdgroen water waar rotseilanden hoog bovenuit steken. Je kunt hier een mooie cruise maken.  

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: