De magische stad voor liefhebbers van de Beatles is natuurlijk Liverpool. De bewoners zijn trots en gelukkig, omdat het toerisme van deze stad grotendeels te danken is aan de bekendheid van de Beatles.

Beeld John Lennen en Paul McCartney

Je kunt hier een beeld zien van John Lennon en Paul McCartney die met slechts 14 jaar hun dromen en aspiraties onthullen, door het vormen van een band. Een tiener droom werd een legende voor de muziek.

Wanneer je de stad Liverpool bezoekt, kan je de Magical Mystery Tour volgen, een rondleiding door de huizen van John Lennon en Paul McCartney. De plek waar ze elkaar ontmoetten, de school en de plekken waar ze met elkaar afspraken. Wat ook leuk is om een wandeling te maken door de buurt om vervolgens te luisteren naar het liedje Penny Lane. Dit nummer kwam uit de kindertijd van Lennon. 

The Beatles Cavern Club

Een andere hoek waarvan men kriebels krijgt is The Beatles Cavern Club, de locatie waar de groep de band presenteerde en heeft opgezet. Het begon met een uitnodiging om een optreden te houden, om uit te groeien tot het niveau van de Beatles. 

Liverpool is een plaats die nooit slaapt, de muziek is de essentie en dus is het concert er elke dag ernorm aanwezig. Een voorbeeld is dat er elke zaterdag optredens worden gehouden door verschillende bands ter eerbetoon aan de Beatles.

Wil u meer over hen weten, dan moet u zeker een bezoek brengen aan de Beatles Story Experience, een museum gewijd aan de band. Waar u de instrumenten van de bandleden kunt bekijken en nog vele andere bijzonderheden van de band kunt ontdekken. 

Wanneer u deze zomer naar Liverpool gaat, kunt u genieten van de prachtige herinnering. Ook kunt u tijdens het International Beatle Week Festival, wat gehouden wordt tussen 24 en 31 augustus genietne van bands uit 20 verschillende landen. Die allemaal liedjes van de Beatles zullen uitvoeren.  

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: