Een WA- verzekering. Wat is het en wat valt er nou eigenlijk onder? Een WA- verzekering staat voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Met een WA- verzekering kun je jezelf indekken tegen schade, die je aanricht aan anderen en hun bezittingen. In Nederland ben je als eigenaar van een auto verplicht om je auto te verzekeren met minimaal een WA- verzekering. Naast de WA- verzekering kun je ook kiezen voor de uitgebreidere dekkingen: WA- beperkt casco en allrisk.

Wanneer wordt schade niet gedekt door een WA-verzekering?

In een aantal gevallen wordt er door je verzekeraar geen schade vergoed. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan gevallen waarin je schade met je auto veroorzaakt, terwijl je onder invloed was van drank of drugs. Ook in het geval dat je achter het stuur zit zonder geldig rijbewijs, dan zal de schade in de meeste gevallen op jou verhaald worden door je verzekeraar.

Krijg ik een vervangende auto bij een WA-verzekering?

Krijg ik een vervangende auto als ik een WA- verzekering heb afgesloten? Als je pech hebt, kan het voorkomen dat je auto (tijdelijk) niet meer kan rijden. Met een WA- verzekering kun je dan ook recht hebben op een vervangende auto of zelfs overnachting.

Wat is het verschil tussen een aansprakelijkheidsverzekering en een WA-verzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering en een WA- verzekering kunnen in eerste opzicht heel erg op elkaar lijken. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die je toebrengt aan iemand anders. Een WA- verzekering dekt schade die je met je auto toebrengt aan anderen en hun bezittingen.

Moet ik een WA- verzekering afsluiten als ik een ander voertuig heb?

Je moet een WA- verzekering afsluiten als je een snorfiets, brommer, scooter, auto of motor hebt. Een WA- verzekering afsluiten is mogelijk bij veel verzekeraars. Zo kun je gemakkelijk diverse WA-verzekeringen bekijken en afsluiten Bekijk het aanbod via een online vergelijker als Verzekering.nl. Sluit de goedkoopste WA- verzekering af via Verzekering.nl en kies de autoverzekeraar die het beste bij je pas.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: