Veel mensen zijn op zoek naar een helm die comfortabel is, veilig, betaalbaar en duurzaam. Maar met zo veel verschillende helmen op de markt kan het lastig zijn om de juiste helm te vinden. In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van verschillende soorten helmen bespreken om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Integraalhelmen

Integraalhelmen bieden uitstekende bescherming en zijn relatief comfortabel. De helmen zijn sterk en bestand tegen schokken, waardoor je hoofd goed wordt beschermd. Ze hebben ook een goede demping, waardoor je geen last hebben van wind- en geluidsoverlast.

Een groot voordeel van een integraalhelm is dat deze langere tijd meegaat. De helm is gemaakt van duurzame materialen en kan jarenlang meegaan als hij correct wordt onderhouden. 

Een nadeel van integraalhelmen is dat ze relatief zwaar zijn. Ze zijn ook niet zo goed ventilerend als andere hoofddeksels, waardoor je snel klam en warm wordt. 

Jet helmen

Jet hoofddeksels bieden een goede bescherming en zijn comfortabel. De hoofdbeschermers zijn lichter dan integraalhelmen, waardoor je minder last hebt van het gewicht. Bovendien hebben ze extra ventilatieopeningen, waardoor je minder klam en warm wordt als je rijdt. 

Een voordeel van jet hoofdbeschermers is dat ze goedkoop zijn. Ze zijn ook verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, waardoor je eenvoudig een ander voordeel van jet helmen is dat ze makkelijk op te bergen zijn. Ze zijn klein en licht genoeg om gemakkelijk in een tas te passen, zelfs als je op reis bent.

Scorpion helmen

Scorpion helmen zijn populair bij motorcross- en offroad rijders. De hoofddeksels hebben een zeer sterke polycarbonaat shell en zijn licht en comfortabel. Ze hebben ook een goede ventilatie, waardoor je minder snel klam en warm wordt. 

Een groot voordeel van Scorpion hoofdbeschermers is dat ze een verbeterde zichtopname hebben. De helmen hebben een groot gebied aan glas waardoor je een breder gezichtsveld hebt, wat je rijden veiliger maakt.

Een nadeel van deze hoofddeksels is dat ze meestal wat duurder zijn dan de gemiddelde helm. Ze kunnen ook minder goed dempen dan andere helmen, waardoor je meer last van wind- en geluidsoverlast hebt.

In conclusie

Er zijn veel verschillende soorten helmen op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Om de juiste te kiezen, is het belangrijk om te weten wat je precies zoekt. Integraalhelmen bieden een uitstekende bescherming en zijn comfortabel en duurzaam. Jet hoofddeksels zijn de meest betaalbare opties, bieden een goede bescherming en veel ventilatie. Scorpion hoofdbeschermers zijn perfect voor motorcross- en offroad rijders en bieden een verbeterde zichtopname.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: