Europa heeft een grote diversiteit aan stranden die allemaal hun eigen charme hebben. Of je nu op zoek bent naar adembenemende uitzichten, witte zandstranden of kristalhelder water, Europa heeft voor iedereen wel wat. In dit blog zetten we de mooiste stranden van Europa op een rijtje die je absoluut moet bezoeken. Daarnaast geven we tips wat je echt niet mag vergeten wanneer je deze plekken gaat bezoeken. 

Plage de Palombaggia

Plage de Palombaggia
Plage de Palombaggia

Plage de Palombaggia is een van de mooiste stranden van Corsica, het Franse eiland in de Middellandse Zee. Het strand heeft wit zand en turquoise water en wordt omgeven door rotsformaties en pijnbomen. Het strand biedt een prachtig uitzicht op de Cerbicale-eilanden, die op slechts een korte afstand van de kust liggen. De stranden zijn breed en uitgestrekt, waardoor er voldoende ruimte is om te zonnebaden en te ontspannen. In de zomermaanden is het strand populair bij zowel toeristen als locals, dus het is aan te raden om er vroeg heen te gaan om een goede plek te bemachtigen. Vergeet niet om een telefoon met onbeperkt data mee te nemen. Om zeker te zijn van goed internet kan je een esim activeren. Deze kan je gemakkelijk online aanschaffen. Zo kan je alle mooie foto’s en video’s gemakkelijk versturen naar je familie en vrienden. 

Praia da Rocha

Praia da Rocha
Praia da Rocha

Praia da Rocha ligt aan de zuidkust van Portugal en is een van de populairste stranden van het land. Het strand heeft een langgerekt zandstrand en kristalhelder water. Op de boulevard vind je talloze restaurants en bars waar je kunt genieten van de Portugese keuken. Ook zijn er veel activiteiten te doen op en rondom het strand, zoals surfen, paddleboarding en jetskiën. Praia da Rocha biedt ook prachtige uitzichten vanaf de kliffen die het strand omringen, vooral tijdens zonsondergang. Als je op zoek bent naar een bruisend strand met veel sfeer en mogelijkheden, dan is dit strand zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie in Portugal. Vergeet niet om je camera mee te nemen om de adembenemende landschappen vast te leggen.

Navagio Beach

Navagio Beach
Navagio Beach

Een dagje op het strand is voor velen de ideale vakantie. Lekker luieren in de zon, afkoelen in het water en genieten van het uitzicht. Met deze plannen is Navagio Beach in Griekenland de ideale bestemming voor jou. Het strand staat ook wel bekend als Shipwreck Beach en is een van de bekendste stranden van Griekenland. Het strand is alleen per boot bereikbaar en ligt ingesloten tussen hoge kliffen. Het kristalheldere water en het witte zand maken dit strand tot een paradijs op aarde. Een foto maken met het scheepswrak gaat moeilijk, aangezien dit ver in de hoek ligt en het gevaarlijk is om naar voren te leunen. Wanneer je in het bezit bent van een drone is dit de perfecte locatie om overheen te vliegen. Welk eiland ga jij als eerst bezoeken tijdens je volgende trip? 

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: