Wanneer je op vakantie gaat is het vaak een goede optie om een koelbox mee te nemen. Op deze manier kun je jouw eten en drinken zo bewaren dat het koel bewaard blijft. Zo kun je tijdens het rijden of ergens op het strand genieten van een koud drankje en blijven bijvoorbeeld jouw vleeswaren goed gekoeld. Wanneer je een koelbox meeneemt zijn er een aantal tips die ervoor zorgen dat jij optimaal gebruik kunt maken van de koelbox.

Op welke manier kun jij het beste genieten van jouw koelbox?

De reden dat jij mensen een koelbox meenemen is zodat de inhoud van deze box zo goed mogelijk gekoeld blijft. Om ervoor te zorgen dat dit het beste gebeurd zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten op het moment dat jij een koelbox mee neemt:

  • Zorg ervoor dat je koelelementen boven de producten legt. Om de koelbox goed koud te houden is het een goed idee om bevroren koelelementen naast en bovenop de producten te leggen die jij in de koelbox stopt. Omdat koude lucht naar beneden gaat is het verstandig om deze koelelementen bovenop te leggen. Op deze manier worden de producten naar beneden gekoeld. 
  • Zorg er voor dat je de koelbox van te voren aan zet. Het is verstandig om koelboxen voor dat je deze meeneemt al even aan te zetten. Zo zorg je er voor dat de koelbox goed koud is op het moment dat je deze meeneemt. Wanneer je deze koelbox dan bijvoorbeeld meeneemt in de auto hoeft de 12V niet de complete koelbox vanaf begin af aan te koelen. 
  • Een andere bruikbare tip is om de producten die jij mee wil gaan nemen in de koelbox vooraf te koelen. Leg bijvoorbeeld flessen drinken vooraf in de koelkast of zelfs in de vriezer en leg het eten ook in de koelkast. Op deze manier zorg je er voor dat de producten niet hun warmte afgeven in de koelbox zelf. 
  • Voorkom dat de koelbox opwarmt omdat deze in de zon staat. Plaats de koelbox zoveel mogelijk op schaduwrijke plekken. Zo zorg je dat de koelbox niet onnodig snel opwarmt. Let er hierbij wel op dat je de koelbox niet in bouwt. Anders kan het voorkomen dat de ventilatie van de koelbox niet goed werkt en deze daarom niet meer goed kan koelen.

Waar kun je de koelbox mee naar toe nemen?

Een koelbox is ontzettend handig en multifunctioneel. Zo kun je de koelbox meenemen wanneer je met vrienden of familie een dagje naar het strand gaat. Zeker op het strand zijn er vaak weinig schaduwplekken. Wanneer jij jouw drinken dan in een tas in de zon legt heb jij wanneer je dorst hebt vaak een warm drankje. Dit is toch niet wat je graag zou willen op een warme zomer dag. Naast het strand kun je een koelbox ook ideaal meenemen wanneer je het water op gaat, of bijvoorbeeld naar het park gaat. Kortom, een perfect idee voor jouw gekoelde producten.

Over de auteur

Pas toen ik ging studeren werd ik gegrepen door het reisvirus. Zo heb ik een half jaar gewoond in Lissabon en maak ik sindsdien elk jaar wel 3 of 4 reizen. Favoriete land: Portugal!

Over Sanne en Reizigersblog

Bekijk ook: