Ben je op zoek naar een goedkope meivakantie en wil je richting de zon? Dat snappen we, want in Nederland is het in mei maar negen graden! Gelukkig bestaan er meerdere bestemmingen – dichtbij én ver weg – waar je gegarandeerd kunt genieten van het zonnetje. We zetten hieronder vijf behaaglijke bestemmingen voor je op een rij. 

1. Canarische eilanden

Op de Canarische eilanden is het altijd heerlijk vertoeven. Zo is het hier in mei ongeveer 25 graden. Vooral Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria zijn toppertjes van de eilandengroep. Gran Canaria heeft hagelwitte stranden en knusse dorpjes terwijl Lanzarote een maanachtig landschap heeft met verborgen plekjes. En op Tenerife heb je natuurlijk letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt: de vulkaan El Teide.

2. Ibiza

Veel mensen denken dat Ibiza bruist in de nacht, maar niets is minder waar in de meivakantie. In het hoogseizoen gaan hier pas de clubs open, wat betekent dat je in mei geen last hebt van het uitgaansleven. Ontdek daarom in jouw eigen tempo al het moois wat het eiland te bieden heeft, zoals de vele baaitjes, de hippiemarkt en Ibiza-stad. In mei is het hier rond de 21 graden: een perfecte temperatuur om eropuit te trekken en te genieten van de zonnestralen.

3. Turkije

Zonliefhebbers opgelet: in Turkije is het namelijk in mei ongeveer 25 graden! Wanneer je in mei een strandvakantie voor ogen hebt, is Turkije een echte aanrader. Vooral de Turkse Rivièra is voor veel vakantiegangers favoriet. Aan deze rivièra liggen onder andere de bekende badplaatsen Marmaris, Kremer, Side, Antalya en Alanya. Naast dat je er kunt genieten aan het strand, heeft deze streek ook veel historische bezienswaardigheden. 

4. Algarve

De Algarve is de zuidelijkste streek van Portugal. En dat betekent maar een ding: meer kans op zon! In mei is het hier ongeveer 22 graden en met drie uur vliegen bevind je je al op Portugese grond. In deze streek kun je genieten van de prachtige rotsformaties, stranden en de typische Portugese stadjes. Voor jong en oud is dit gegarandeerd een topbestemming.

5. Zakynthos

De Griekse eilanden zijn een voor een het bezoeken waard, maar als we er een mogen uitlichten is het Zakynthos. In het hoogseizoen is dit een drukbezocht eiland, maar in de meivakantie zal je hier kunnen genieten van de rust. Breng vooral een bezoek aan de highlight van het eiland, het scheepswrak. In mei is het op Zakynthos ongeveer 21 graden. Meer informatie over Zakynthos en de rest van de bestemmingen lees je op www.weflycheap.nl. Zeg maar hallo tegen een heerlijke meivakantie!

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: