Heb je eindelijk besloten om op met de motor op vakantie te gaan? Hoewel dit een uitstekend plan is, kun je beter goed voorbereid zijn om maximaal van jouw motorvakantie te genieten. Daarom worden in deze blog vijf tips besproken zodat jij zorgeloos op motorvakantie kunt.

Tip 1. Bescherm jezelf goed

De eerste tip is om goede motorkleding te dragen op vakantie. Ook op warme dagen is dit belangrijk om te doen. Als motorrijder ben je simpelweg kwetsbaarder bij ongelukken vergeleken met automobilisten. Bescherm jezelf op vakantie door goede motorkleding te dragen. 

Tip 2. Inspecteer jouw motor

Naast goede motorkleding halen, wil je ook dat jouw motor geen problemen tijdens het rijden heeft. Je kunt dit het merendeel van de tijd voorkomen door een inspectie te verrichten bij jouw motor. Zo kun je met een gerust hart aan jouw vakantie beginnen. Zijn er onderdelen aan vervanging toe? Bestel via BoonstraParts.com nieuwe of gebruikte onderdelen voor je motorfiets!

Tip 3. Kijk jouw verzekeringen na

Doordat jij waarschijnlijk veel lange dagen op de motor zult maken, is de kans dat jouw motor schade oploopt wat groter dan gewoonlijk. Daarom is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. De kosten van een vakantie samen met reparatiekosten van een motor wil je namelijk niet tegelijkertijd meemaken.

Tip 4. Houd voldoende rust

De meeste mensen gaan op vakantie om te ontspannen, maar motorrijden kan ook best vermoeiend zijn. Houd daarom voldoende pauze tijdens het motorrijden, zodat je nog meer kunt genieten van jouw vakantie. Motorrijden is vermoeiend en zeker als je dagen achter elkaar afstanden aflegt kan je vermoeid raken. Neem daarom bij elke eet en drink pauze voldoende rust, zodat je uitgerust verder op reis kunt gaan.

Tip 5. Neem eten en drinken mee

Wanneer je met de motor op vakantie gaat, dan is het van belang om onderweg genoeg te eten. Dit voorkomt dat je onderweg moe wordt. Het is dan ook verstandig om genoeg makkelijke snacks en pakjes drinken mee te nemen. Zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken in de tas hebt. Dit maakt het ook mogelijk om op de mooiste plekken even rustig iets te eten en drinken. Bovenop een berg met uitzicht rusten is natuurlijk leuker dan bij een tankstation naast de snelweg.

Tip 6. Maak een mooie motorroute

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mooie motorroutes te vinden. Van prachtige wegen in Noorwegen tot bergpassen in Frankrijk. Voordat je vertrekt is het verstandig om een mooie route te bepalen en vergeet deze ook vooral niet in je navigatie te zetten. Het is ook leuk om op de bonnefooi te vertrekken, echter is het dan handig om wel een aantal plekken op je kaart te markeren.

Tip 7. Neem extra vloeistof mee

Tot slot wil je dat de vloeistoffen in jouw motor op peil zijn. Dit doe je van te voren bij de inspecties, maar voor langere vakanties is het handig om een klein flesje vloeistoffen mee te nemen zoals wat 2 takt olie. Zo loop je nooit tegen onaangename verrassingen aan.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: