In het binnenland van de provinvie Tarragona (Cataluña), in de streek la Terra Alta, vindt je de plaats Arnes. Het bevindt zich op een hoogte van 508 meter boven zee niveau, de bevolking is behoorlijk ongelijk hier. Er zijn twee vrij verschillende gebieden, één gebied bestaat uit gebergte en het andere is vlak. In het lagere gedeelte van het dorp bevinden zich de rivieren Algars en Estrets, die bestaan uit een prachtig landschap, de hoek van Rosa. In het hoge gebied bestaat de omgeving uit natuur, hier bevindt zich het natuurpark, Els Ports.

Dankzij de dichtbijehid van het strand, kent Arnes een aangenaam mediteraan klimaat, met een gemiddelde temperatuur van zo een 14 graden door het jaar heen. In de zomer loopt het op tot boven de 30 graden, terwijl het in de winter iets boven de 1 graden blijft. Er valt gemiddeld zo een 608mm regen in een half jaar.

Een wandeling door de straten van Arnes

Wandelend door Arnes ontdekken we verschillende antieke monumenten. Met vooral het gebouw uit de renaissance in de het jaar 1584. Tijdens onze wandeling kunnen we ook een bezoek brengen aan de kerk uit de barok tijd , genaamd Santa Magdalena, dat gebouwd was over de reunies van een gottische kerk in 1693. De historische deuren, het portret van la Sardinera, de resten van een gotisch kasteel, de cel van Santa Madrona in de XIV eeuw, de cel van Calvario in de XIX eeuw en de sneeuwput (eeuwen XVII en XVII).

Tijdens het paasweekend is het een gewoonte om de heilige trektoch te maken langs de vijf kapelen door Arnes: San Roque, Santa Dolores, San Antonio, Santo Domingo en la Virgen de Capdevila

De omgeving van Arnes

Naast de vele monumenten, heeft Antes een spectaculaire natuur, waar je heerlijk kunt wandelen, varen en fietsen. Er is geen plek waar je landschappen vindt zoals, los Estrechos, Penyagalera, el Toll del Vidrio, el Riuet de los Valleslas, las Rocas de Benet, la Miranda, de schuilplaats van Terranyes en de Damián.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: