Tijdens de jaarlijkse Oktoberfest komen velen gezellig bij elkaar om veel bier te drinken en heerlijk te eten in de stad. Lees verder voor 5 tips die je goed kunt gebruiken als je naar het Oktoberfest in München gaat en terug wilt komen met een geweldige ervaring.

Tip 1: Traditionele kleding

Draag traditionele kleding als je naar het Oktoberfest gaat in München. Vooral de lokalen zullen het enorm waarderen dat je in echte tirolerkleding naar het feest gekleed komt. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor echte lederhosen of dirndl als je voor kwaliteit en duurzaamheid wilt gaan.

Alle mannen op het Oktoberfest in München dragen een lederhose. Dit is een traditionele lederen korte broek. Dames dragen tijdens het Oktoberfest een dirndl. Deze jurk is traditionele Beiers klederdracht en staat bekend om de strik. De manier waarop je de dirndl strikt zegt namelijk iets over je relatiestatus. Check daarom altijd de betekenis van de manier waarop je jouw dirndl knoopt voordat je het Oktoberfest bezoekt.

Tip 2: Boek je accommodatie op tijd

Ga op tijd na waar je wilt verblijven in München en boek je accommodatie. Kies voor een geschikte accommodatie, waarbij je in München kunt kiezen uit verschillende appartementen, campings, pensions, villa’s en hotels. Tijdens het Oktoberfest zijn de meeste accommodaties helaas reeds volgeboekt, dus boek tijdig. Uiteraard zijn er vaak nog wel wat accommodaties buiten München te vinden, maar dat is natuurlijk niet ideaal. Je wilt na het feest en alle biertjes het liefst zo snel mogelijk bij je accommodatie zijn. 

Tip 3: Doordeweeks naar het feest gaan

Wil je de drukte vermijden, ga dan door de weeks naar het Oktoberfest in München. Het is er in de weekenden namelijk zeer druk. Zeker het openings en sluitings weekend is het enorm druk op het Oktoberfest terrein in München. Hou je niet zo van drukte? Dan is het verstandig om weekenden, of in elk geval de drukste weekenden, te mijden.

Tip 4: Bereid je voor op de muziek

Je gaat tijdens het Oktoberfest slechts Duits muziek aan moeten horen, waarvan je meestal haast geen enkel lied kent. Je maakt een slimme keuze als je voor het feest af en toe Oktoberfest muziek luistert om jezelf voor te bereiden op je reis naar München.

Tip 5: Goed eten en drinken

Aangezien er tijdens het Oktoberfest een grote hoeveelheid bier wordt gedronken, is het slim om ook water te drinken tussen het feesten door. Vergeet niet dat je ook moet eten om te zorgen voor voldoende energie. Je kunt in je traditionele tiroler kleding langs één van de vele lokale gerechten kraampjes gaan tijdens het Oktoberfest.

Ben je van plan om naar München te gaan om met de Oktoberfest mee te doen? Zorg er dan voor dat je rekening houdt met alle bovenstaande tips zodat je kunt zorgen voor een onvergetelijke belevenis tijdens het Oktoberfest in München. 

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: