Een stedentrip naar Barcelona is de perfecte mix van zon, strand maar ook het ontdekken van een prachtige stad. Om alles in de stad te kunnen ontdekken zal je verliefd moeten worden en hier meerdere keren naartoe moeten gaan, omdat er zoveel moois te ontdekken is. Aan de andere kant, het kan bijna niet anders dat je verliefd wordt op Barcelona en dus graag wilt terugkomen. Om je op weg te helpen hebben we een lijst gemaakt van 4 top bezienswaardigheden in Barcelona en 5 must-do’s die je gedaan moet hebben wanneer je De stad van Gaudí gaat bezoeken.

8 top bezienswaardigheden en must-do’s in Barcelona

Las Ramblas

Midden in het centrum van Barcelona vind je Las Ramblas. Een kilometer lange winkelboulevard die gekenmerkt wordt door de vele verschillende kraampjes en heerlijke terrassen. Hoewel het een heel drukke straat is, kun je Barcelona eigenlijk niet bezocht hebben zonder Las Ramblas af te struinen. Heerlijk rondneuzen bij de kraampjes of vermaakt worden door de straatmuzikanten, of, als je daar allemaal geen zin in hebt lekker op het terras gaan zitten met een glas sangria en een bord tapas en je vergapen aan de diversiteit van mensen die langsloopt.

Adres

Link naar Google Maps voor Las Ramblas

Las Ramblas

Plaça de Catalunya

Aan het einde van La Rambla kom je uit op Plaça de Catanlunya; een gigantisch plein dat zich vooral laat kenmerken door de fantastische architectuur rondom het plein zelf. Een rondje over het plein lopen is daarom ook helemaal geen straf omdat nieuwbouw en prachtige oude architectuur naadloos in elkaar is verweven. Ook heerlijk om gewoon even lekker met je slippers in het water om een beetje af te koelen of op een bankje onder bomen uit te rusten en te genieten van de schoonheid om je heen.

Adres

Link naar Google Maps voor Plaça de Catanlunya

Plaça de Catalunya

Gaudi en Sagrada Familia

De oude meester-architect Antoni Gaudi heeft tientallen bouwwerken op zijn naam staan die gebouwd zijn in Barcelona. Er worden speciale Gaudi tours aangeboden door de hele stad heen, of koop een kaartje waar de 7 UNESCO-werelderfgoed bouwwerken van Gaudi op staan om zijn rijke invloed op de stad te kunnen ervaren. Het meest bekende bouwwerk van Gaudi in Barcelona is de Sagrada Familia; basiliek van ongekende schoonheid en een must-see voor iedere bezoeker van Barcelona.

Adres

Sagrada Familia is bereikbaar via de volgende metro

  • Metrohalte “Sagrada Família” (Lijn 2 of Lijn 5)

Tickets om de Sagrada Familia te bezoeken

Sagrada Familia

Camp Nou

De thuishaven van misschien wel de populairste voetbalclub ter wereld. Hier wordt volgens de kenners het mooiste voetbal gespeeld. En er zijn ook mensen die beweren dat de mooiste wedstrijd aller tijden hier ooit gespeeld is. Dit was tijdens het WK in 1982 dat Spanje organiseerde. De wedstrijd tussen Brazilië (met Zico in de gelederen) en Italië (met topscorer Rossi) was een waar spektakelstuk en eindigde in 3-2 winst voor de Italianen. Het stadion biedt plaats aan bijna 100.000 toeschouwers en is echt de moeite waard om te bezoeken, ook al ben je geen voetballiefhebber.

Tickets voor een rondleiding (Experience Tour)

Adres van Camp Nou

Stadion is bereikbaar via de volgende 2 metro’s

  • Metrohalte Collblanc (Lijn 5) of Palau Reial (Lijn 3).
  • Metrohalte Palau Reial ligt het meest gunstig voor de ingang van de tour door het stadion.
Camp Nou in Barcelona

De parken allemaal bij langsgaan

Barcelona bestaat voor 10% uit parken. Dit zijn niet zomaar parken, maar prachtige parken ontworpen door bekende kunstenaars. Park Guëll (ontworpen door Antoni Gaudi) is hier een perfect voorbeeld van. Dit park heeft een prachtig ‘balkon’ waarvan de muren helemaal bedekt zijn met mozaïek. Ook andere muren in het park zijn prachtig versierd met deze ouderwetse techniek.

Een avondje Placa Reial

Placa Reial is een erg gezellig plein met spontane muziek en dans, prachtige palmbomen (die je dat heerlijke zomergevoel geven) en heerlijk eten. Daarnaast is het ook leuk om op deze manier een stukje cultuur mee te krijgen, door het kijken van een flamenco show!

Het nachtleven induiken

Barcelona is een bruisende stad en heeft dan ook goede clubs. Hier komen regelmatig grote artiesten zoals in Opium. Razzmatazz is ook een leuke club om aan te raden en is tevens de grootste club van Barcelona. Hier zijn vijf zalen met allemaal verschillende muziekstijlen. Ook worden hier regelmatig concerten gegeven van grote internationale artiesten. Verder zijn er ook hele leuke kroegjes en barretjes, die je in alle soorten en maten kunt vinden. Een paar wijken waar deze kroegjes vooral zitten zijn El Born, Gracia en La Barceloneta. In ieder geval een must voor op je to-do lijstje!

Vamos a la playa

Een dagje strand in mooiste strandstad van de wereld mag je natuurlijk niet missen! Het vier kilometer lange strand dat uit zeven gebieden bestaat is in 1992 tijdens de Olympische Spelen aangelegd. In 2012 is Barcelona door de reisgids Lonely Planet verkozen tot mooiste strandstad van de wereld! Het populairste gebied van de zeven is Barceloneta en het rustigste gebied is Llevant. Hier kun je lekker rustig met je boekje vertoeven.

Magische fonteinenshows

De fonteinen van Montjuïc zijn prachtig om te zien. Er worden magische shows gegeven van donderdag t/m zondag van 21.30 tot 00.00. Gedurende deze twee en een half uur, wordt de show ieder half uur gegeven. De fonteinen zijn te vinden op Pl. Carles Buïgas, 1, 28080 Barcelona.

Extra tip: Het is ook een aanrader om een van de markten in Barcelona te bezoeken. Een overzicht van de markten kun je hier vinden!

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: