Amerika is een land met een grote keuze voor de vakantie. Door enorme en prachtige natuur, de architectuur en de cultuur is Amerika een perfecte bestemming voor een vakantie met familie of vrienden. Wij presenteren hier drie mogelijkheden om een reis te maken met een combinatie van bezoekjes aan de grote steden, de natuur en de diversie, zodat er niks ontbreekt aan jullie volgende reis naar het land van de mogelijkheden.

Meer dan alleen wolkenkrabbers

Wanneer je aan Amerika denkt, denk je vaak al snel aan de wolkenkrabbers in New York, maar naast dit bestaat de stad uit meer, haar grote straten en boulevards met mensen van overal ter wereld. Ook kunnen we Harlem of Chinatown niet vergeten of het bekijken van een spektakel op Broadway, een wandeling door Central Park of een excursie naar het vrijheidsbeeld. Ook in Washington, waar je kunt genieten van het Witte Huis, het Amerikaanse congres gebouw of de monumenten van de presidenten Lincoln en Jefferson.

Natuur

Als jij meer een natuurmens bent hoef je, je ook geen zorgen te maken. Er zijn genoeg reizigers die New York overslaan voor een andere reis in Amerika, maar niet minder spectaculair, zoals naar de Niagara watervallen in Canada. Tijdens een reis aan de oostkust zullen jullie een bezoek kunnen brengen aan het nationale park Yellowstone, één van de oudste natuurparken ter wereld met prachtige landschappen.

Oostkust

Ook de oostkust, maar iets meer naar het zuiden, waar je Los Angeles vind, met de glamour van Hollywood en de stad die nooit slaapt, Las Vegas. Als laatste, er is niks beter dan de Grand Canyon in Colorado, waar het niet moeilijk is om terug te gaan naar het tijdperk van de Amerikaanse Indianen.

Verder zijn er vele stranden, we kunnen zeker niet vergeten om een bezoek te brengen aan het schiereiland Californië, in het zuidoosten, of Florida in het westen. Hier vindt je ook het Disney World Resort. Om het samen te vatten, in de Verenigde Staten is er voor iedereen wel iets te doen.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: