Heb je ooit nagedacht om de volgende vakantie te ervaren met al jouw zintuigen? Heb je nagedacht om dit jaar naar Extremadura te gaan als bestemming van uw reis? Waarschijnlijk niet. In veel gevallen is het niet de afstand die je reist, maar de momenten die je ervaart op je vakantie. In Extremadura, het land van de veroveraars, momenten, ervaringen en prachtige plaatsen die verscheidenheid biedt, zal je ongetwijfeld uren laten staren.

Dompel je in oude cultuur, architectuur en heerlijk eten

In Extremadua kan je een dag de cultuur en stedelijke toeristische plaatsen bekijken, zoals het prachtige Cáceres, Trujillo, Plasencia wijden, de religieuze architectuur, het klooster van Guadalupe, de Romeinse ruïnes van Merida en de natuur trekt ook veel toerisme. Verblind je met de schoonheid van het natuurpark Monfragüe Valley Parks, wijden om te ontspannen in de verschillende baden in de gemeente, zoals Montemayor, Borzas of Montáchez. De dag om te besten aan voedsel, heeft Extremadura een groot aantal benamingen van oorsprong in de producten ham, kaas en olie. Geniet van vele geneugten en jouw smaakpapillen zullen versteld staan. Onthoud ook dat de overheerlijke gerechten allemaal met een beetje wijn van Pitarra van Bacchus zijn gecreëerd.

Idyllische accommodaties

Voor de plattelandtoeristen in Extremadura zijn er ook diverse accommodaties waaruit je kunt kiezen: kleine charmante cottages, ideaal voor het delen met vrienden, accommodatie voor families, waar je goed slaapt in de natuur met de jongere, actieve plattelandstoeristische hotels ect. De mogelijkheden zijn eindeloos en met alle voorzieningen die u nodig heeft bieden de accommodatie alles, voorbeelden zijn een spa en entertainment.

Denk groot. Denk platteland. Denk aan Extremadura.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: