Nieuws voor liefhebbers van een wintersportvakantie in Frankrijk! De Franse Alpen zijn een bekend voorbeeld van een wintersportvakantiegebied in Frankrijk maar er is meer onder de Franse winterzon. Wat dacht u van een  wintervakantie in Languedoc Roussilon?  Het is misschien wat minder bekend maar zeker niet minder geliefd. Als u teruggaat in de geschiedenis zult u ook de naam Pyrenées Orientales aantreffen, terwijl het over hetzelfde gebied gaat. U treft hier nog typisch Spaanse – Catalaanse invloeden aan  zoals de taal, de Sardana dans, de stierengevechten en de Paschal rituelen. De Catalaanse gerechten hebben een eigen pittig karakter met gerechten als chorizo en paella. De inwoners kunnen wat terughoudend zijn, maar dat betekent zeker niet minder gastvrij of vriendelijk. Het landschap bestaat uit een kustlijn en meren en bergen, een perfecte mix in de zomer. In de winter zijn de bergen een mooi wintersportgebied.  

Ontdek de skigebieden in Languedoc Roussillon

De bergen van de Pyreneeën vormen een plezierige omgeving van uw wintersportvakantie in Frankrijk. Op deze website kunt u veel wintersportvakanties in Frankrijk vinden. U vindt hier skigebieden op hoogtes tussen 1712 en 2213m. Twee skigebieden spelen in dit gebied de hoofdrol.  Het eerste gebied is Font Romeu – Pyrenees 2000. Dit gebied blijft in beweging met  bijvoorbeeld een nieuwe snowboardpiste bij het al bestaande Snowpark de la Calme, u gaat hier ‘onder de sneeuw’ door. Ontdek de Tabaries piste van 1,6km. Bekijk de webcam bij het Snowpark. Voor de liefhebbers, de zwarte alpine piste Giralt loopt via een kronkelende beboste weg. Het skigebied ligt in het centrum van de Cerdagne met hoge toppen van de Col Rouge, Pic Carlit. Het uitzicht over de omgeving is schitterend. Het gebied wordt omringd door het regionale natuurpark met 362 dagen per jaar zon. Daarnaast vindt u hier 500 sneeuwkanonnen en een behoorlijk natuurlijke sneeuwzekerheid. Het tweede skigebied is les Angles. In dit skigebied kunt u gebruik maken van een hands-free skipas, het toppunt van technisch en sportief wintersportgemak. Geen koude handen meer bij het passeren van de liftpoorten. Les Angles is een typisch skidorp aan de voet van de pistes, u vindt hier een mix van modern wintersportcomfort in een authentieke sfeer. De apres-ski kunt u net zo rustig, gezellig en bruisend invullen als u zelf wilt. De wintersport activiteiten in deze twee gebieden zijn de skisport, snowboarden, langlaufen in alle vrijheid midden in de natuur.  

Perpignan 

Perpignan is de hoofdstad van Pyrenees Orientales in de regio Languedoc Roussillon. De Spaanse taal is een erfenis van de geschiedenis van het gebied. Deze bruisende stad, de bergen en de kust zijn drie goede redenen voor een fijne vakantie in dit deel van Frankrijk. Kenmerkend voor dit vakantiegebied is de Catalaanse sfeer. Het was in 2008 de hoofdstad van de Catalaanse cultuur. De Middellandse Zee ligt 15km verderop en de Pyreneeën 60km verderop. Languedoc is een van de warmste regio’s van Frankrijk. In de omgeving van Castillet wordt jaarlijks een populaire kestmarkt gehouden. Salvador Dali was een Catalaanse schilder en in 1965 was hij in Perpignan, hij noemde de stad het Centrum van de wereld, hij was een grote fan van deze stad. Een bezoek aan deze stad tijdens een wintersportvakantie in Languedoc Roussillon maakt uw vakantie compleet.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: