Is Spanje jouw favoriete vakantieland? En zou je graag alle regio’s in Spanje eens willen bezoeken? Als we het over een populaire Spaanse vakantieregio hebben, hebben we het onder meer over Andalusië. Heb je deze regio nog niet aangedaan? Dan is het advies om zo snel mogelijk een vakantie naar Andalusië te gaan boeken. 

De autonome regio Andalusië is qua inwonersaantallen de grootste regio van Spanje. Het is echter ook een regio waarin je de meeste fraaie steden vindt. Onder meer onderstaande steden zijn érg populaire onder toeristen. 

Granada 

Granada is qua naam niet de bekendste stad, maar toch trekken hier veel toeristen naar toe. Iets wat onder andere aan de ligging van de stad te danken is; vanuit deze stad doe je ook probleemloos meerdere leuke stadjes in de omgeving aan. Bovendien vind je veel bezienswaardigheden in Granada. Het populairste voorbeeld daarvan is toch wel Het Alhambra; een prachtig kasteel op een bergtop in de stad. 

Sevilla 

Uiteraard mag ook de grote stad Sevilla in deze lijst niet ontbreken. In deze stad is veel te zien, veel te doen en veel te beleven. Bovendien geniet je in de stad Sevilla op de meeste dagen van heerlijk weer.  

In Sevilla kun je onder meer het paleis bezoeken, genieten van heerlijk eten en drinken en naar het Plaza de España toe gaan. Dit plein staat te boek als één van de mooiste en beroemdste pleinen in heel Spanje. Als je een liefhebber van tapas bent, is Sevilla overigens ook geweldig. In deze stad vind je tal van leuke en gezellige tapasrestaurants. 

Córdoba 

Aan de voet van het Sierra Morena gebergte is de populaire stad Córdoba te vinden. Een stad die vrij groot is, waarin het vrij warm is en waarin je meerdere bezienswaardigheden kunt bezoeken. Zo vind je in de stad een historisch centrum; dit centrum is zelfs opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Ga je in de zomermaanden naar Córdoba toe? Neem dan je zonnebrandcrème maar mee. Tijdens deze periode kan het in de stad wel 35 á 40 graden worden. In het voor- of najaar geniet je in deze fraaie stad van iets aangenamere temperaturen. 

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: