Als je opzoek bent naar een andere vakantie als normaal, hebben we hier de geschikte plek voor je. Als je terug in de tijd wilt reizen, maar toch in Europa wilt blijven. Durf je het aan? Om precies te zijn gaat het over de Middeleeuwen. Dit vind je terug op het eiland Sark aan het kanaal La Mancha. Het eiland behoort tot Groot Britannië, hier is nog steeds een klein Middeleeuws regime.

Voormalig basis Franse piraten

Het eiland was een basis voor de Franse piraten tijdens de zestiende eeuw tot in 1565, toen de koningin Isabel 1 het eiland cadeau gaf aan Helier van Cateret in ruil om hen te verbannen. Hierbij werd een kaart opgesteld waarin het leenstelsel opgesteld werd. Dit systeem is tot op de dag van vandaag nog deels terug te vinden. Veel later tijdens de tweede wereldoorlog kreeg het eiland nog meer te verduren, het eiland werd namelijk een plaats waar de nazis zich vestigden. Ook werden er concentratie kampen opgezet.

Tegenwoordig

Momenteel wonen er zo een 600 inwoners op het eiland. Zij hebben hun eigen vervoerssysteem, internetsysteem etc Op het eiland dat zo een 5 kilometer is, is een weg. Deze is tijdens de tweede wereldoorlog gebouwd door de gevbangenen van de Duitsers. Het is niet toegestaan om met motorvoertuigen te rijden, waardoor men alleen te voet, per fiets of te paard kan reizen.

In 1990 werd er een poging gedaan om het eiland over te nemen door de Franse natuurkundige André Gardes. Hi zat op een bankje te wachten op het uur dat hij het eiland kon nemen. (om 12 uur s´middags) Maar alles wat op het eiland geprobeerd is, werd tegengewerkt door Lord Jogn Michael Beaumont, de leenheer. Deze vliegtuigbouwkundige is de eigenaar geworden sinds 1974 als erfenis van zijn oma. Waarbij vele privileges had, met 40 militairen voor zijn veiligheid en met de privilege om de enige op het eiland te zijn dan een hond kun hebben.

Over de auteur

Mijn ouders zijn echte reizigers, dus van kleins af aan heb ik al veel gereisd. Het mooiste aan reizen vind ik jezelf onderdompelen in een andere cultuur en gewoontes. Favoriete land: Vietnam!

Over Marthijs en Reizigersblog

Bekijk ook: